Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 13. 7. 2024.

| Hronika

Policajac iz Niša osumnjičen za krađu pištolja izručen Srbiji i brani se ćutanjem

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Viši sud Niš
Osumnjičeni policajac prilikom prvog saslušanaj iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu; foto: JV

Policajac iz Niša za koga se sumnja da je iz policijske stanice Pantelej otuđio 272 pištolja, pre dve nedelje isporučen je Srbiji i trenutno se nalazi u niškom pritvoru. Iz Višeg javnog tužilaštva kažu se osumnjičeni policajac brani ćutanjem.

Osumnjičeni policajac kojeg Više javno tužilaštvo iz Niša tereti za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, nošenje i promet oružja i ekplozivnih materijala, prilikom prvog saslušanja iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Istraga je u toku, kao i preduzimanje drugih mera i radnji iz nadležnosti ovog tužilaštva u cilju prikupljanja dokaza, a o radnjama koje se preduzimaju i za koje u trenutku postupanja postoji opravdani interes javnosti da zna, javnost će od strane tužilaštva biti blagovremeno obaveštena, a sve kako ne bi došlo do eventualnog ugrožavanja, ometanja ili otežanja rasvetljavanja predmetnog krivičnopravnog događaja - rekli su iz VJT iz Niša.

Advokat optuženog Marko Mitić kaže da će policajac braniti ćutanjem dok se ne upozna sa spisima predmeta i objavljenim veštačenjima.

Isporučen je pre dve nedelje i trenutno se nalazi u pritvoru KZP-a u Nišu. Dok se ne upoznamo sa spisima predmetima i objavljenim veštačenjima, braniće se ćutanjem. Nakon toga će izneti svoju odbranu - rekao je Marko Mitić.

Podsetimo, prema dokumentima u koje su Južne vesti imale uvid, policajac iz Niša nakon što je osumnjičen da je iz policijske stanice Pantelej otuđio 272 pištolja koja su građani, naredbom MUP-a, predali u maju prošle godine nakon ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i Mladenovcu nalazio se u bekstvu u Crnoj Gori. Južne vesti su saznale iz da je u više navrata iznošeno oružje iz policijske stanice, a gde je ono završilo ne zna se, već postoje samo pretpostavke.

Afera o nestalih 272 pištolja, za koje se ispostavilo da su ukradeni iz policijske stanice, uznemirila je javnost, naročito zbog toga što se čelnici niške, ali i republičke policije nijednom nisu oglasili.

Policija je građane koji poseduju neregistrovano oružje pozvala da ga od 8. maja do 8. juna predaju najbližoj policijskoj stanici i da niko od njih neće krivično odgovarati. Takođe, naveli su da će biti kontrola vlasnika oružja kako bi se utvrdilo da li vlasnici drže oružje u skladu sa važećim propisima - razdvojeno od municije i zaključano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Trn

    08:24 // 19. 7. 2024.

    Moja revnosna rođaka je brže bolje pozvala policajce da dođu u njen stan da im preda trofejni dedin pištolj iz koga ni deda nije nikada pucao. Naravno da su se obradovali. Uzeli su ga iako je pištolj bio legalan sa papirima i bez municije.
    Ja sam za to saznao tek deset dana kasnije i tu se više ništa nije moglo preduzeti.
    Nedugo posle, žujem da je policajac bre izneo 300 pištolja iz magacina i nes

  • Miki

    12:04 // 17. 7. 2024.

    Oduzeli su mi pištolj na pravdi boga, sa svim papirima, i na kraj ga prodali. Dok mi ga nisu oduzeli dan i noć ispred stana. Strašno

  • Nis

    08:16 // 14. 7. 2024.

    Dogovor sa tuzilastvom i nanogica (dve godine).
    Videcete ruka ruku mije .
    Nije on mogao to tek onako da uzme i iznese .Pitam se ko je sta jos izneo i poneo od savesnih gradjana koji su pozurili da vrate oruzje jer im je prvorodjeni tako rekao .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: