Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:36, 18. 9. 2024.

| Hronika

Policijska potera za krijumčarima migranata završena u jami rudnika, jedna osoba stradala

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
policija foto tamara todorovic
Policija krenula u poteru jer vozač nije hteo da se zaustavi na njihov zahtev; foto: Tamara Todorović

Nakon što su policajci pokušali da na putu između Krive Feje i Vranjske Banje zaustave vozilo u kojem su prevoženi iregulatni migranti, vozač je krenuo ka policajcima i pronađen je nakon potere u jami rudnika "Grot". Na putu do jame pronađeno je beživotno telo jednog migranta, dok se ostalim migrantima gubi trag.

Kako je saopšteno iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju, sve ovo dogodilo se rano ujutru u ponedeljak, 16. septembra, a uhapšena su dvojica muškaraca iz okoline Preševa, kojima se na teret stavljaju krivična dela nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Iz Tužilaštva objašnjavaju da su ovi muškarci prevozili sedmoro iregularnih migranata, a da su policajci pokušali da zaustave njihovo vozilo u selu Korbevac.

Osumnjičeni B. M, u čijem vozilu su se nalazili migranti, iznenadnim manevrom vozila sprečio je službena lica u vršenju službene radnje i doveo u opasnost njihove živote i telo i udaljio se sa lica mesta. U radnjama izbegavanja povređivanja dolazi do nekontrolisanog ispaljivanja metka iz službene puške policajca - stoji u saopštenju Tužilaštva.

Potom je krenula policijska potera i osumnjičeni je pronađen u jami rudnika "Grot" u Krivoj Feji, dok su migranti otišli u nepoznatom pravcu.

Dok je trajala potera, policijska patrola je na putu do jame pronašla beživotno telo jednog migranta. Iz Tužilaštva kažu da je obavljen uviđaj i da je naložena obdukcija tela stradalog migranta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • LOL

    15:33 // 18. 9. 2024.

    jeste tako je bilo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da li mu je oduzeta bicikla!?

Duda Čitalac

Tekst: Pijan vozio bicikl kod Aleksinca, pa dobio prekršajnu prijavu

Pronađite nas na: