Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:40, 30. 7. 2024.

| Hronika

Požar kod Bujanovca u blizini manastira Prohor Pčinjski, MUP sutra šalje helikoptere

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
mup
43 vatrogasca gasi požar; foto: MUP

Požar iz Severne Makedonije proširio se u mesto Kozjak kod Bujanovca, u blizini manastira Prohor Pčinjski i na njegovom gašenju radi 43 vatrogasca sa 14 vozila. Ministar ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavio je da će sutra biti poslata i dva helikoptera.

Kako navodi ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, na gašenju požara na izuzetno nepristupačnom terenu u mestu Kozjak angažovana su 43 vatrogasca-spasioca sa 14 vozila iz vatrogasno-spasilačkih jedinica Vranje, Niš, Leskovac, Kruševac, Beograd, Smederevo, Pančevo, Jagodina i Kragujevac.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će sutra uputiti dva helikoptera Helikopterske jedinice radi pružanja pomoći pripadnicima Sektora za vanredne situacije u gašenju požara koji se iz Severne Makedonije proširio u mesto Kozjak kod Bujanovca, u blizini manastira Prohor Pčinjski - najavljuje Dačić.

Zbog širenja požara u istočnom delu Severne Makedonije i zahteva Vlade te zemlje, MUP će i tamo poslati jedan helikopter, dok 10 vatrogasaca-spasilaca sa 3 terenska vozila već učestvuju u gašenju požara u rejonu sela Maglence i sprečavaju dalje širenje požara ka teritoriji Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    09:57 // 31. 7. 2024.

    Sutra?
    Hajde od ponedeljak neki dan.

  • Filozof

    23:51 // 30. 7. 2024.

    Dobro je kada iz Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i sumarastva nisu porucili da dok traju pozari u blizini manastira nece naplacivati takse za promenu namene koriscenja suma i sumskog zemljista, takse za koriscenje kanala za navodnjavanje i svih taksi koje se odnose za vodnu saglasnost zahvata vode iz recnih korita ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: