Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:41, 18. 6. 2024.

| Hronika

Prstenje i zlatni pojas pokušali da prenesu preko granice

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Zlatni pojas i prstenje skrivano u torbici; foto: Uprava carina
Zlatni pojas i prstenje skrivano u torbici; foto: Uprava carina

Iako su rekli da nemaju šta da prijave, kod bračnog para koji se vozio "tojotom avensis" stranih registracija carinski službenici i policajci su na graničnom prelazu Gradina pronašli zlatni pojas težak 775 grama i tri zlatna prstena od 8 grama, čija je ukupna vrednost procenjena na nešto više od 46.000 evra. Automobil i nakit su zadržani do okončanja postupka, kažu iz Uprave carina.

3 Zlatni pojas i prstenje skrivano u torbici; foto: Uprava carina Pokušaj prenosa gotovo kilogram neprijavljenog zlatnog nakita sprečen je na Gradini u ponedeljak, 17. juna.

Slučaj je otkriven na izlazu graničnog prelaza, kada je na red za redovnu kontrolu pristigla "toyota avensis" stranih registarskih oznaka, kojim je putovao jedan bračni par. Na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave, supružnici su rekli da sem ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavu. Međutim, detaljnim pregledom koji je usledio, otkriveno je da supruga vozača u torbici koju je nosila uz sebe ima zlatni pojas težak 775 grama i tri zlatna prstena od 8 grama, čija je ukupna vrednost procenjena na nešto više od 46.000 evra - kažu iz Uprave carina.

Kako vrednost otkrivenog nakita prelazi jednu trećinu vrednosti vozila u kome je roba prevožena, dodaju, i automobil je privremeno zadržan do okončanja postupka, čime je ukupna vrednost prekršaja povećana na gotovo 57.000 evra.

Iz Uprave carina podsećaju putnike da je najsigurnije da prilikom prelaska granice prijave sve dragocenosti koje nose na sebi ili u prtljagu i tako izbegnu rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da li sada Oko sokolovo sme da prolazi kroz Medijanu ili ne?

Milan Čitalac

Tekst: Milić najavljuje "žestoku" racionalizaciju kadrova i bifea u Medijani

Pronađite nas na: