Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:50, 26. 6. 2024.

| Hronika

Radnik Doma kulture Pirot i direktori dve firme uhapšeni zbog malverzacije sa javnim nabavkama

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
dom kulture pirot
Oštetili budžet Doma kulture za blizu pola miliona; foto: Lj. F.

Zbog sumnje da su unapred dogovorili nabavku zavesa i laminata za Dom kulture u Pirotu, a potom i lažirali njihovi nabavku i montažu, uhapšeni su jedan radnik ove kulturne ustanove, odgovorno lice i jedan zaposleni u pirotskoj firmi "Eurostil 010" i odgovorno lice u "Galeriji podova".

Kako saopštavaju iz Ministarstva unutrašnjih poslova, ove četiri osobe koje su uhapšene sumnjiče se za malverzacije u vezi sa javnim nabavkama za Dom kulture u Pirotu, kojim su oštetili budžet ove ustanove za nešto više od 434 hiljada dinara.

Zaposleni u Domu kulture 48-godišnji B. P. tereti se za krivično delo zloupotreba službenog položaja, a zbog sumnje na krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom uhapšeni su 40-godišnji M. P, odgovorno lice privrednog društva "Eurostil 010“ iz Pirota, 49-godišnji M. S. odgovorno lice "Galerija podova“, dok se 54-godišnji M. I, zaposleni u privrednom društvu "Eurostil 010“, tereti za navedeno delo u pomaganju.

Kako se sumnja, B. P. je tokom novembra i decembra prošle godine protivno Zakonu o javnim nabavkama i Zakonu o zaštiti konkurencije sa osumnjičenima M. P., M. S. i M. I. dogovarao nabavku sa preduzetničkom radnjom "Eurostil 010“ za ugradnju trakastih zavesa i nabavku i ugradnju laminata firmi "Galerija podova“ DOO i time protivzakonito uticao na donošenje odluke od strane naručioca nabavke Doma kulture Pirot da se sa navedenim ponuđačima zaključi ugovor u ukupnoj vrednosti od 434.066 dinara - navodi se u saopštenju.

Krivična prijava biće podneta protiv 55-godišnjaka, još jednog radnika Doma kulture, koji se sumnjiči da je potpisivao izveštaje ovim firmama u kojima se navodi da je izvršena demontaža starih i isporuka i montaža novih trakastih zavesa i laminatnog poda u Domu kuture, iako je znao da to nije učinjeno.

Potom je, kako se sumnja, izvršio i plaćanje po ispostavljenim fakturama i izveštaju firmama "Eurostil 010“ i DOO "Galerija Podova“ Bačka Palanka u iznosu od 434.066 dinara, oštetivši na taj način Dom kulture Pirot za isti iznos - kažu iz MUP-a.

B. P. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok su M. P., M. I. i M. S., uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • direktno iz Vojnegovac

    14:54 // 26. 6. 2024.

    ma pustite i ne traumirajte ljude za ništa. što ne hapsite opštinare što nameštaju kupovine automobila o kojima ste takođe pisali

  • Ivica Antic

    11:54 // 26. 6. 2024.

    Nisu uhapseni svi.Zasto?I kad ce i ove pustiti na slobodu?

  • e takve stvari su

    11:16 // 26. 6. 2024.

    rezervisane samo za posebne clanove ato se ne gleda

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Naravno da nije problem u direkciji... problem je u 2. junu!

Ivan čitalac

Tekst: Žitelji niškog sela Hum žale se na probleme sa prevozom, iz Direkcije kažu da nije problem u njima

Pronađite nas na: