Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:21, 24. 9. 2024.

| Hronika

Radnik Uprave Opštine Medijana priveden - uznemiravao i vređao kolege i većnike zbog slike Putina

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
Opština Medijana
Kažu da će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak; foto: Nikola Đukić

Da je radnik Uprave Gradske opštine Medijana prvo telefonom uznemiravao jednog opštinskog većnika, a potom u zgradi Opštine uznemiravao i vređao zaposlene i članove Veća, saopštili su iz ove lokalne samouprave. Kažu da je intervenisala policije i da je on priveden, a iz PU Niš navode da će po nalogu tužilaštva pokrenuti prekršajnu prijavu. Oglasio se i Dragan Milić, koji je naveo da je uzrok incidenta to što su skinuli sliku predsednika Rusije Vladimira Putina, što je razljutilo radnika.

Kako navode u saopštenju iz Gradske opštine Medijana, jedine gradske opštine u kojoj na vlasti nije SNS, incident je izazvao radnik koji je trenutno na godišnjem odmoru.

Kažu da je on prepodne telefonskim pozivima uznemiravao jednog člana Opštinskog veća. Koji većnik je pitanju, nisu naveli.

Nakon toga, u vidno alkoholisanom stanju, došao je do zgrade Gradske opštine Medijana, uznemiravao i vređao, kako zaposlene, tako i ostale članove opštinskog Veća. Zbog neprimerenog ponašanja, policija je intervenisala i zaposleni je priveden u Policijsku stanicu Medijana - stoji u saopštenju.

Ističu da će protiv ovog radnika biti pokrenut disciplinski postupak, kao i postupak pred nadležnim organima.

O ovom incidentu oglasio se na društvenim mrežama i Dragan Milić. Kaže da je sve počelo tako što je skinuta slika Putina, koja se nalazila na samom ulazu u zgradu, gde se nalazi obezbeđenje.

Ta slika je naravno uklonjena jer ne može slika bilo kog stranog državljanina da stoji u objektima države Srbije sve dok smo slobodna zemlja. Medijana jeste, bila je i biće srpska opština. U zgradi opštine Medijana dok je opozicija na vlasti neće biti slike ni ruskih, ni američkih, ni kineskih, ni nemačkih predsednika…Radnik Uprave tokom napada na većnika Milana Milenkovića vikao je: “Gde je Putin, što si skinuo Putina, vrati mi Putina” dok je većnici Marijani Šatari vikao “šta me snimaš, seljančuro...” - napisao je Milić.

Iz niške policije kažu da su odmah nakon prijave da je došlo do narušavanja javnog reda i mira njihovi pripadnici izašli na teren.

Policija radi na utvrđivanju činjenica i preduzima mere iz svoje nadležnosti. O svemu je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo iz kojeg smo dobili nalog da protiv 36-godišnjeg muškarca pokrenemo prekršajnu prijavu - kažu iz policije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoća

    21:42 // 25. 9. 2024.

    Ne razumem da ljudi više vole nekog Rusa nego Srbina! Ne znam šta je on toliko učinio za Srbe pa treba da mu se klanjamo!?

  • mile

    18:24 // 25. 9. 2024.

    da bilo koji pojedinac po svom nahodjenju na javnoj imovini nesto postavlja nema pravo, a na svojoj imovini moze. Neka nosi sliku i okaci je u sviju dnevnu sobu. Ma, cepanka, najobicnija.

  • Qgo

    18:03 // 25. 9. 2024.

    Pocetkom devedesetih u zgradi mesne zajednice pored doma zdravlja na zidu visi slika Tite. Bio sam u prolazu i samo sam kulturno podviknuo "Sta cekate, sklanjajte ovu sliku!" Sutradan je vise nije bilo...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Za ovako grandiozan projekat mislim da je rok previše kratak i da treba biti najmanje 5 godina a i cenu bi trebalo povećati na bar 5M€ po km.

Siky67 čitalac

Tekst: Zaključen ugovor za obnovu auto-puta od Brestovca do Doljevca - oko 6 km za 18 meseci

Pronađite nas na: