Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:40, 25. 9. 2024.

| Hronika

Slučaj 272 nestala pištolja - pronađena tri, policajac u pritvoru, optužnica na čekanju

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
pistolj-i.ytimg.com
Tužilaštvo formiralo optužnicu, Viši sud donosi konačnu odluku; Ilustracija, foto: i.ytimg.com, CC

Optužnicu protiv policajca iz Niša i njegovih pomagača koji se sumnjiče da su iz policijske stanice Pantelej uzeli 272 pištolja formiralo je Više javno tužilaštvo i predalo Višem sudu na odlučivanje. Kako Južne vesti saznaju, u optužnici se pominju samo 3 pištolja, dok o preostalih 269 nestalih i dalje nema traga.

Glavni osumnjičeni za nestalo oružje, koje su građani predali u akciji MUP-a nakon tragedije koja se dogodila u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, jeste policijac D. M. koji se i dalje nalazi u Istražnom zatvoru u Nišu.

Optužnicu protiv njega i troje pomagača A. G, P. M. i F. G. Tužilaštvo je formiralo 16. avgusta i optužnicu predalo Veću Višeg suda Niša na i potvrđivanju optužnice, koja bi njihovom odlukom postala pravnosnažna.

Iako iz Tužilaštva kažu da nisu u mogućnosti da objave detalje optužnice zbog toga što nije potvrđena, Južne vesti su saznale da Viši sud ispituje optužnicu u kojoj se osumnjičenima na teret stavljaju samo 3 pištolja, 450 metaka i 16 okvira, koji su do sada i pronađeni kod pomagača.

Ostali pištolji nisu pronađeni i oni se mom klijentu ne stavljaju na teret, jer je pronađeno svega tri. Pronađeno je i 450 metaka i 16 okvira - navodi advokat Marko Mitić.

Optužnica je podneta Veću Višeg suda u Nišu na potvrđivanje, odakle navode da se slučaj trenutno u fazi ispitivanja, te da će nakon završene istrage doneti pravnosnažnu odluku.

Dok se iz optužnice saznalo da su pronađena tri pištolja, i dalje nije poznato gde se nalaze preostalih 269, a novinari su prethodnih meseci bezuspešno pokušavali od niške policije da saznaju u kojoj fazi istrage se nalaze i da li imaju saznanja gde su nestali pištolji završili.

Nakon podignute optužnice, o nestalim pištoljima upitani su još jednom, kao i da li je sprovedena unutrašnja istraga o propustima zbog kojih je osumnjičenima omogućeno da neometano iz policijske stanice otuđe oružje i municiju.

Podsetimo, prema dokumentima u koje su Južne vesti imale uvid, policajac iz Niša nalazio se u bekstvu, nakon što je osumnjičen da je iz policijske stanice Pantelej otuđio 272 pištolja koja su građani, naredbom MUP-a, predali u maju prošle godine nakon ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i Mladenovcu. Južne vesti su saznale iz da je u više navrata iznođeno oružje iz policijske stanice, a gde je ono završilo ne zna se, već postoje samo pretpostavke.

Prema dokumentima u koje su Južne vesti imale uvid, dvojica osumnjičenih, Prokupčanin i Nišlija, jesu uhapšeni, a treći, inače policajac, bio je u bekstvu.

Policija je građane koji poseduju neregistrovano oružje pozvala da ga od 8. maja do 8. juna predaju najbližoj policijskoj stanici i da niko od njih neće krivično odgovarati. Takođe, naveli su da će biti kontrola vlasnika oružja kako bi se utvrdilo da li vlasnici drže oružje u skladu sa važećim propisima - razdvojeno od municije i zaključano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima.

Takođe, mesec dana otkako su Južne vesti otkrile aferu o krađi pištolja "izutra", dosadašnjem načelniku niške policije Jovici Stojmenoviću uručeno je razrešenje.

Policajac iz Niša koji se sumnjiči da je ukrao 272 pištolja iz policijske stanice Pantelej u kojoj je radio, a koji je nakon bekstva uhapšen je u Podgorici zatražio je da po hitnom postupku bude izručen Srbiji.

U Srbiju je isporučen početkom jula i od tada se nalazi u niškom Istražnom zatvoru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tajanstveni Alan

    18:48 // 26. 9. 2024.

    U komentaru sam pomenuo tri poginula deteta, a 3 umobolnika su mi udarila minuse! Logika takvih neljudi i botova je - sta me briga, nisu moja! Ima mnogo takvih, koji su spremni da opogane smrt nevine i bespomocne decice, zarad svojih mrvica, koje dobijaju od svojih gazdi!

  • зоза ниш

    08:29 // 26. 9. 2024.

    код њега нађено три, за остале се не зна де су
    то изгледа било узимање система ком се шта свиђа

  • Pljačka

    19:55 // 25. 9. 2024.

    Gde su ? Pa u Banjskoj, verovatno...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Za ovako grandiozan projekat mislim da je rok previše kratak i da treba biti najmanje 5 godina a i cenu bi trebalo povećati na bar 5M€ po km.

Siky67 čitalac

Tekst: Zaključen ugovor za obnovu auto-puta od Brestovca do Doljevca - oko 6 km za 18 meseci

Pronađite nas na: