Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:42, 16. 10. 2024.

| Hronika

Tuča u prokupačkoj srednjoj školi, dva učenika povređena

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
tehnička škola
Tuča učenika u prokupačkoj srednjoj školi; Foto: Lj. M.

Dva učenika četvrtog razreda srednje Tehničke škole “15. maj” u Prokuplju završila su u prokupačkoj Bolnici sa lakšim povredama, nakon što ih je napao 18-godišnjak. Iako za sada nema preciznih podataka kako je došlo do incidenta juče nešto pre 17 sati, iz policije su Južnim vestima potvrdili da se napad dogodio u toj školi. U Školskoj upravi Niš saznajemo da je slučaj prijavljen, a direktorka škole Biljana Milenković kaže da je škola preduzela sve potrebne mere u vezi tog incident.

Ona je potvrdila da je učenik koji je izazvao tuču jutros zatražio je da se ispiše iz škole.

Mi smo odmah sazvali Tim za nasilje gde je doneta odluka da se radi o trećem nivou nasilje. Obavestili smo Školsku upravu, policiju, Centar za socijalni rad. Svi su dali izjave uključujući i roditelje te dece, a đak koji je učestvovao u tuči jutros je podneo zahtev da iz porodičnih razloga traži ispisnicu iz škole - rekla je direktorka Milenković.

U Zdravstvenom centru su potvrdili da su oko 17 sati u pratnji roditelja primljena dva 18-godišnjaka.

Pacijenti 2006. godište su u pratnji roditelja primljeni oko 17 sati, pregledani su i, nakon odrađene dijagnostike pušteni kući jer težina povreda nije zahtevala bolničko lečenje. Nemamo podatke da su povrede zadobijene u tuči - kažu u Zdravstvenom centru.

Prokupačka policija je primila informaciju o tuči učenika i o tome obavestila nadležno tužilaštvo.

Policija je postupala po prijavi da je 18-godišnjak fizički napao dvojicu učenika četvrte godine, obavešteno je Osnovno tužilaštvo u Prokuplju i po njihovom nalogu protiv izvršioca biće podneta krivična prijava u redovnom postupku, a za krivično delo nasilničko ponašanje - kažu u policiji.

U Školskoj upravi u Nišu samo su potvrdili da su obavešteni o incidentu i da će u dalje postupati u skladu sa njihovim ovlašćenjima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Anne

    15:38 // 16. 10. 2024.

    Kakva ,,Vukova diploma"?Pa u ovim školama više NEMA VUKOVACA, tako da i đaci generacije nemaju sve petice.

  • Opa,opa

    15:30 // 16. 10. 2024.

    Dok mačka nije u školi , miševi kolo vode...

  • Darko

    14:16 // 16. 10. 2024.

    Tonemo polako, ali sigurno.....od svih sa "Vukovom diplomom" u Srbiji, trećina nije položila prijemni za srednju školu.... hahaha ....Šta nam to govori...!?!?!?!?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Pronađite nas na: