Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:01, 8. 7. 2024.

| Hronika

Tužilaštvo saopštilo imena uhapšenih direktora škola i dekana, 6 njih priznalo krivicu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
gimnazija stevan sremac
Saopštili imena; ilustracija; foto: V. Keser

Iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal saopštili su imena dekana i direktora škola koji su uhapšeni u Nišu i Leskovcu. Oni su saslušani i njih šestoro je priznalo krivicu, a Tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv doskorašnjeg državnog sekretara Nebojše Ranđelovića Necera i protiv vlasnika Avenija sistema Miroslava Vlajkovića.

Krivicu su priznali upravo Vlajković, zatim direktorka Gimnazije “Stevan Sremac” Vera Dujaković, dekan Tehnološkog fakulteta u Leskovcu Dragiša Savić, dekan Fakulteta zaštite na radu u Nišu Srđan Glišović, direktorka OŠ “Branko Miljković” Tijana Ranđelović, kao i Jelena Dekić za koju nije navedeno gde radi.

Prema njima je ukinuta mera zadržavanja do 48 sati i nije predlagano određivanje pritvora, jer za to nije postojao zakonski osnov - navode iz Tužilaštva.

Ranđelović se branio ćutanjem, dok je osumnjičeni Boban Radenković, inače direktor Osnovne škole “Jastrebački partizani” u Merošini, negirao krivično delo. Kako je ranije saopšteno, Ranđeloviću i Radenkoviću je određen pritvor do 30 dana da ne bi uticali na svedoke.

Inače, Ranđelović se tereti za pet krivičnih dela trgovina uticajem, Vlajković za pet krivičnih dela trgovina uticajem i za pet krivičnih dela zloupotreba službenog položaja, kao i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Radenković, Dujaković, Savić, Glišović i Ranđelović terete se za jedno krivično delo zloupotreba službenog položaja, a Dekić za pet krivičnih dela zloupotreba službenog položaja.

podrška foto: printscreenInače, 65 zaposlenih u Gimnaziji “Stevan Sremac” potpisalo je podršku direktorki Veru Dujaković.

Oštro osuđujemo zlobne i manipulativne navode i komentare u medijima kojima se urušavaju njen ugled i ugled naše škole - piše u saopštenju.

Dodaju i da “stoje uz njeno ime, delo i integritet”, kao i da je ona svojim radom “inspirisala, motivisala i osnaživala i zaposlene i učenike”. Veruju da je radila isključivo u interesu škole.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Toma

    08:49 // 11. 7. 2024.

    Žena priznala krivicu, a iz svog školskog kolektiva dobila podršku da brani svoje poštenje? Da li u tom kolektivu rade ljudi ili amebe?

  • Biljana rajšić

    09:11 // 10. 7. 2024.

    Kada bi nadležni organi proverili rad svih direktora škola,puno toga bi se otkrilo,a veliki broj njih bi morao biti smenjen,ali to se neće dogoditi,jer ih štite politički moćnici.Svojevremeno,direktorka škole u kojoj sam radila,prebacila je 1450000din.đačkog dinara na račun škole,da bi,posle izvršnih presuda,nastavnici dobili jubilarne nagrade.

  • Sanja Mitic

    21:04 // 9. 7. 2024.

    Prestanite vise da lupate gluposti ,kad ne znate o cemu se radi...Aman vise..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Južne vesti juče objavile članak a od jutros je počelo sa čišćenjem i sređivanjem ispred stanice kod lokomotive. Posao završili za tri sata, eto koliko je bilo potrebno da se bar nešto dovede u red

Vremeplov Čitalac

Tekst: Glavna železnička stanica u Nišu - nekada puna života, sada pusta i zaboravljena

Pronađite nas na: