Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:36, 9. 7. 2024.

| Hronika

Uhapšena kriminalna grupa iz Niša zbog pranja novca

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Policija kombi KOSTA 24
Nišlije od 2006. do 2023. godine otuđile oko 13 miliona evra; Ilustracija; foto: Aleksandar Kostić

Zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2006. do 2023. godine izvršili niz krivičnih dela, kao i krivično delo pranja novca čime su stekli dobit od 13 miliona evra, uhapšena je kriminalna grupa iz Niša.

Pripadnici niške policije, UKP-a i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su 47-godišnjeg M. L. iz Niša, a krivične prijave biće podnete i protiv brata uhapšenog i još šest osoba, koje se već nalaze u pritvoru.

Sumnja se da je ova organizovana kriminalna grupa delovala sa ciljem da, lažnim prikazivanjem činjenica o poreklu novca, kupujući nekretnine u Srbiji i Grčkoj, kao i skupocene automobile, prikriju nezakonito poreklo imovine koja je pribavljena kriminalnom delatnošću pripadnika OKG u dužem vremenskom periodu - kažu iz policije.

Iz policije kažu da su u periodu od 2006. do 2023. godine, pripadnici ove grupe su izvršenjem krivičnih dela razbojništva i teških krađa u inostranstvu, otuđili imovinu i pribavili protivpravnu imovinsku korist u vrednosti od najmanje 13.000.000 evra u vidu skupocenih satova, nakita, dijamanata i drugih vrednih predmeta.

Osumnjičeni pripadnici OKG su zatim vršili prenos imovine, lažno prikazivali činjenice prilikom polaganja gotovine u poslovnim bankama u nameri prikrivanja njenog nezakonitog porekla, kupovali i prodavali devize, kao i sticali imovinu i to:stambeno-poslovni objekat u Nišu sa 16 stambenih jedinica, poslovnom jedinicom i 18 garažnih mesta, dve stambene jedinice u Nišu, 7 apartmana na Kopaoniku, dva apartmana u Grčkoj, sve u ukupnom iznosu u trenutku sticanja od oko 1.300.000 evra - kažu iz policije.

Pretresom stanova i drugih prostorija na teritoriji grada Niša, koje koriste osumnjičeni, iz policije kažu da je pronađeni i oduzeti luksuzni ručni sat, poslovna dokumentacija i veća količina novca u evrima i švajcarskim francima, kao i drugi predmeti važni za krivični postupak.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Smuk II

    07:39 // 11. 7. 2024.

    Treba 'apsiti sve one koji ne kradu ! Oni su mi najsumnjiviji a ima ih u vrlo malom broju a i ne uklapaju se u druStvo ! A i ne dokazuju narodnu maximu :"S kim si - takav si" !

  • Samo Ja

    02:01 // 11. 7. 2024.

    Pohapsiše delić ELITE. Zašto!? Otimali su u nama neprijateljskim zemljama. Oni su Domaći INVESTITORI koji ne dobijaju SUBVENCIJE OD DRŽAVE. Oni donose kapital u Srbiju a iznose ga STRANI INVESTITORI.
    I da dodam da ih ima mnogo i tesno su povezani sa političarima vladajuće stranke. Ako malo zagrebete u te rodbinske il očinske veze , vrlo brzo će svi biti oslobođeni a možda dobiju i subvencije od

  • ***

    17:01 // 10. 7. 2024.

    E, moji pantercici znam vas kao decu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: