Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:45, 28. 5. 2024.

| Istražujemo

Državni lokal u Prokuplju, prodat, pa preprodat za 6,5 miliona više, ne zna se kome

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
lokal apoteke
Lokal apoteke drugi put menja vlasnika u poslednjih 6 meseci; Foto: Lj. M.

Lokal u centru Prokuplja u kome je decenijama bila smeštena Gradska apoteka, a koji je gradska vlast pre pola godine prodala beogradskoj firmi “Tartarino”, od juče je promenio vlasnika, ali se za sada ne zna ko je kupio taj prostor. Lokal je prodat na javnoj aukciji po rešenju izvršitelja Miljana Trajkovića iz Niša, a na osnovu presude Privrednog suda u Nišu za 38.558.800 dinara, oko 6,5 miliona više od kupovne cene u septembru prošle godine, kada je plaćen 32 miliona dinara.

Pre javne aukcije ovlašćeni procenitelj je procenio vrednost celokupne nekretnine na 55.084.000 dinara ili 470.000 evra, ali je lokal prodat po početnoj, 70% nižoj ceni koju je utvrdio javni izvršitelj.

Ne možemo vam dati informaciju o prodaji lokala, to vas ne treba da zanima ni zašto se prodaje, ni ko je kupac - rekli su između ostalog u kancelariji Javnog izvršitelja Miljana Trajkovića i spustili slušalicu.

Ni direktor beogradske firme “Tartarino” Milan Svrdlin nije bio pričljiv po pitanju prodaje lokala. apoteka prokuplje Za sada se ne zna ko je novi vlasnik; Foto: Lj. M.

Lokal nije prodala firma, već je prodat na osnovu rešenja javnog izvršitelja. Nemam zvaničnu informaciju ni ko je kupio, ni za koliko je prodat - prokomentarisao je Svrdlin.

Inače, ekspresni sudski postupak za izvršenje, a koji je trajao samo 24 sata, pokrenut je po tužbi beogradske Zanatske radnje “Noki” čiji je vlasnik 54-godišnji Novica Jevremović.

Ova firma, koja se bavi postavljanjem zidnih i podnih obloga, tužila je “Tartarino” zbog duga od 48.850.000 dinara, tužbu su predali 7. marta, spor je rešen 8. marta, a Rešenje o izvršenju je doneto 16. aprila na osnovu pravosnažne i izvršne presude Privrednog suda u Nišu.


Za nekoliko meseci “Tartarino” od kupovine lokala zaradio 60.000 evra

Firma “Tartarino”, čiji je direktor Milan Svrdlin, osnovana je 2022. godine sa kapitalom od 100 dinara i sedištem na Paliluli u Beogradu, a u 100% vlasništvu je Italijana Sandra Tartarija.

Lokal površine od 431 kvadrata koji je do prošle godine bio u vlasništvu Grada Prokuplja, kupljen je za 32 miliona dinara, pa je praktično za samo nekoliko meseci beogradska firma zaradila preko 6,5 miliona dinara od te transakcije, oko 60.000 evra.

Prodaji prestižnog lokala prethodila je odluka skupštinske većine o prodaji putem ponuda, a formirana je i tročlana komisija koja je sprovela čitav postupak.

Najpovoljnija ponuda bila je od firme “Tartarino” Beograd, što je i tada za opoziciju bilo sumnjivo, jer je, po njima, lokal prodat ispod cene, a najavili su i da će nakon promene vlasti tražiti da se ispita ova prodaja imovine građana Prokuplja.


Prostor izdat koncesiono na 15 godina

Gradska apoteka, koja je decenijama smeštena u lokalu u centru grada, izdata je koncesionaru "Filly farm" na 15 godina, pa će i novi kupac morati da sačeka bar još 12 godina da bi se uselio u prostor.

Kako je lokal predmet koncesionog ugovora sa farmaceutskom kućom Filly farm, budući kupac će biti u obavezi da omogući koncesionaru korišćenje lokala narednih 13 godina, koliko je predviđeno da traje koncesija - pisalo je u javnom oglasu za prodaju lokala 2023. godine.

Inače, firma "Tartarino", sem osnivača i direktora, a prema podacima iz APR-a - nema zaposlenih, a nije imala značajnije prihode i rashode tokom 2022. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Moki

    18:56 // 28. 5. 2024.

    Kude je ovaj noki lepio plocice za 400.000 evra

  • Koruptivno VJT

    18:53 // 28. 5. 2024.

    Da radi posao po zakonu a ne po naredbi vrha koga da, a koga ne goniti, trebalo bi da po sluzbwnoj duznosti pokrene postupak. A Noki je fiktivne fakture davao, jer sta je lepio plocice za 350.000 evra. Pa da je lepio plocicu na plocicu, ej bre. Presuda na 48 miliona,lokal prodat za 32,Tatarin sa Svrdlom mu i dalje duguje 16, a on ima objekat koji vredi 55 i svima lepo

  • frigolend ponovo radi

    16:10 // 28. 5. 2024.

    Pitati predsednika skupstine Prokuplja koji je licno stavio to na dnevni red,pitati komisiju,videti sta pise u ugovoru o prodaji,o uslovima prodaje,pa se vratiti korak unazad zasto se prodaje lokal u centru firmi koja je nelikvidna i klupko ce se samo odmotati.Pa pitati zasto frigo i njegova skupstina tada nisu uzeli kredit za kupovinu tog lokala po nizoj ceni a sada za Savicevac uzimaju.MUtno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Mogu da ga izdaju vikendom za žurke

Goran Petrović Čitalac

Tekst: Skoro sve tezge na Pantelejskoj pijaci prazne i "hvataju" paučinu i prašinu

Pronađite nas na: