Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 21. 5. 2024.

| Istražujemo

Opština Žitorađa kupila novu “škodu” za skoro 5 miliona dinara

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
škoda sotirovski
kupljena nova "škoda" za preko 42.000 evra; foto: JV / Ljubica Jocić

U jednoj od najnerazvijenijih i najsiromašnijih opština u Topličkom okrugu, gradska vlast u Žitorađi kupila je novi službeni automobil koji je plaćen 4.950.000 ili po zvaničnom kursu NBS 42.266 evra. Novcem građana kupljen je luksuzan auto “škoda superB”, a zbog čega je funkcionerima potreban baš taj auto na kome im mogu zavideti i predstavnici mnogo razvijenijenijih gradskih uprava i državnih institucija u Srbiji, niko od nadležnih nije želeo da odgovori.

Predsednik Opštine Ivan Stanojević se nije javljao na telefon, niti je odgovorio na SMS poruku u kojoj su novinari Južnih vesti tražili pojašnjenje o kupovini novog automobila, koji će zameniti slični model “superb” star desetak godina koji je do sada korišćen za njihove potrebe.

Marjana Stevanović, načelnica Opštinske uprave, javila se na telefon, ali je prekinula vezu nakon što je čula pitanja i šta želimo da se pojasni građanima. Žitorađa Već imali službeni auto "škoda" star desetak godina; Foto: Lj. M.

Ja sam na sastanku i trenutno ne mogu da vam dam takve informacije - rekla je načelnica Stevanović i prekinula vezu.

Da se radi o luksuznom automobilu nove generacije proizvedenom najmanje 2023. godine, govore podaci iz tehničkih karakteristika koje su tražene pri nabavci vozila.

Novi auto ima euro 6 motor na dizel gorivo snage najmanje 147 kw, pogon na sva četiri točka, ali i sedmostepeni automatski menjač i aluminijumske felne, a auto je u crnoj boji.

Osim aluminijumskih felni, novi auto ima vazdušne jastuke za vozača i suvozača, prednji bočni i vazdušne zavese, vazdšni jastuk za kolena vozača, trozonski klima uređaj elektro podizači prednjih i zadnjih stakala, elektro podesivi i grejani spoljašnji retrovizori, centralno zaključavanje sa daljinskom komandom, indikator pritiska u pneumaticima, bežično povezivanje telefona, komande na upravljaču za radio i telefon, kao i grejače u svim sedištima - neke su od karakteristika novog vozila.

Kao i u mnogim drugim javnim ustanovama i preduzećima gde su kupovane “škode”, prodavac vozila je firma Auto Čačak promet, koja je i jedina bila zainteresovana na Javnom pozivu koji je Gradska uprava u Žitorađi raspisala u petak, 26. aprila, sa rokom od 11 dana, od kojih su samo dva bila radna zbog proslave prvomajskih i verskih praznika, do 7. maja, zbog čega je poziv naknadno produžen do 13. maja.

Zanimljivo je da se lokalnim funkcionerima u Žitorađi toliko žurilo da nabave novi auto, pa je već narednog dana, 14. maja načelnica Opštinske uprave Marjana Stevanović potpisala ugovor sa firmom iz Čačka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Botina

    16:09 // 23. 5. 2024.

    Šta ste zapeli, ima i skupljih automobila.

  • Dragan

    23:19 // 21. 5. 2024.

    Interesantno da pred izbore pocinje epidemija kupovine vozila "Skoda"od partijskog druga iz Cacka,pa ako ne prodju na izborima,ima sta da se proda i naknadi steta i popune rupe u budzetu...mogli su da kupe sanitetsko vozilo za propali Dom zdravlja,ali je najbitniji kafanski budzet,mada kafana ima u glavnoj ulici,pa da pijani odbornici udaraju u ogradu...mogli su i gliser kad Toplica naraste...

  • Torpedo

    19:44 // 21. 5. 2024.

    Kad stigne naredjenje "odozgo", nema pogovora, mora da se slusa, inace, litnuce kraci, ode fotelja. I, ako ti ne treba, moras da kupis, da se uzmu i naguraju narodne pare u privatne dzepove! Sreca, pa nisu vam trazili da kupite helikopter, morali bi!
    Podguzne muve, ziveli, narode uzivaju u blagostanju!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: