Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:59, 25. 6. 2024.

| Kultura

Božo Vrećo: "Niš donosi najveću emociju i dert, karasevdah i katarzu ljubavi"

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Božo Vrećo foto Sanela Babić (1)
Božo Vrećo: Niš donosi najveću emociju i dert, karasevdah i katarzu ljubavi; foto: Sanela Babić

Svaki put kada je bio u Nišu, bilo je magično jer "magija zavisi od iskrenosti koju da publici, a ona to udahne, prepozna i prigrli", kaže za Južne vesti Božo Vrećo, autentični muzičar regiona lepog glasa. On će 14. jula održati koncert u Nišu, gradu meraka koji je u sinergiji i sintezi sa sevdahom koji donosi pevač hitova Krila, Lejlija, Pustinja, Crne oči, Ko li noćas miluje ti kosu, Pandora, Pašana, Elma i drugih.

Izuzetni vokal, autor i kompozitor sevdalinki, poznate tradicionalne, srceparajuće ljubavne lirike iz Bosne i Hercegovine, vraća se u Niš za koji ga vežu snažne emocije, ali i dragi ljudi, kaže Božo Vrećo za Južne vesti.

Najveća emocija i dert, karasevdah i katarza ljubavi. Svaki put je bilo magično jer magija zavisi o iskrenosti koja jeste konstanta i koju date publici, ona to udahne, prepozna i prigrli. Svi moji prijatelji muzičari su najpre veliki prijatelji i sjajni ljudi, a onda i virtuozi, tako da povratak Nišu jeste povratak prijateljstvu i sinergiji stvaranja muzike koja nema granice i žanrovske odredbe. To je uvek muzika koja dotiče srca i leči dušu. Radujem se tom neizrecivom prepuštanju i znam da će to biti jedan od koncerata koje ćemo pamtiti i postati jedno, iskonska Harmonija - kaže Božo Vrećo.

Božo Vrećo foto 4 Sanela Babić Božo Vrećo: Dolazi(m) kao esencija ljubavi i istine, i paljena, i gažena, al i dalje neukaljano prečista i jaka; foto: Sanela Babić Ponovo će grad meraka Niš, bar na jedno veče, biti grad sevdalinki. Da merak i sevdaj mogu zajedno, potvrđuje i Božo Vrećo.

To je kao odraz u ogledalu, emocije sevdaha koje probude melanholiju i čeznju i nostalgiju, pa i uzvišenu tragediju patosa čoveka u potpunoj su sinergiji i sintezi sa merakom koji nam u isto vreme razboli i izleči dušu. Ja donosim katarzu karasevdaha, crne razlivene boli koja poje dušom, ranjeno i čisto, predano i ispovedno. Neka to bude spoj mantrične epopejne ljubavi koja odoleva vekovima - kaže Vrećo.

Koncert u Nišu biće održan na Letnjoj pozornici u nedelju, 14. jula od 21 sat. Publici je poručio:

Dolazi(m) im kao esencija ljubavi i istine, i paljena, i gažena, al i dalje neukaljano prečista i jaka - nadnaravna ljubav koju samo svevišnji zna da podari i osnaži - rekao je umetnik.

Cene karata su od 1.800 do 3.500 dinara, a zainteresovani ih mogu kupiti preko sajta Tickets.rs.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Car

    21:41 // 25. 6. 2024.

    Jedva čekam. Karte su već kupljene.

  • Miloš

    15:00 // 25. 6. 2024.

    Ma idi begaj be...

  • Smuk II

    14:09 // 25. 6. 2024.

    E , ovo je pravi "meraklija" ili meraklika !
    Tačno je znao gde treba da dodje , vodilo ga žensko šesto čulo , sam' tako !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da li sada Oko sokolovo sme da prolazi kroz Medijanu ili ne?

Milan Čitalac

Tekst: Milić najavljuje "žestoku" racionalizaciju kadrova i bifea u Medijani

Pronađite nas na: