Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:08, 21. 9. 2024.

| Kultura

Četiri serije premijerno na leskovačkom "LIFFE"-u, među njima o Đinđiću i Andriću

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
LIFFE
Isečak iz serije Sablja o poslednjim danima Zorana Đinđića; foto: prtscr

Na 17. Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije LIFFE koji će biti održan od srede, 25. do ponedeljka, 30. septembra biće prikazane četiri regionalne serije u okviru novog programa "Bindžuj!". Selektirane su serije Sablja, Bijeli put, Nobelovac i Crna svadba, a publika će imati priliku da prisustvuje prikazivanjima pre zvaničnog emitovanja na televizijama i platformama.

Prema rečima reditelja i selektora programa Bojana Vuletića ove serije, već su privukle pažnju kvalitetom i nagradama na međunarodnim festivalima, pre nego što su uopšte stigle do domaće publike. Prve dve epizode serija Sablja, Bijeli put, Nobelovac i druge sezone Crna svadba, leskovačka publika imaće čast da pogleda prva u Srbiji.

Serija Sablja, nagrađena na Canneseries festivalu, donosi ekranizaciju tragičnih događaja iz 2003. godine i ubistva premijera Zorana Đinđića. Bijeli put prati spektakularnu akciju hapšenja člana narko-kartela, dok Nobelovac prikazuje život Ive Andrića nakon osvajanja Nobelove nagrade. Nastavak serije Crna svadba bavi se misterioznim samoubistvima povezanih s kultom Crna ruža - izjavio je Vuletić.

Program će se održavati od 26. do 30. septembra, a svaka serija će imati svoj posebni termin prikazivanja.

Prve dve epizode serije Bijeli put na su programu 26. septembra, Crne svadbe 27. septembra, dok će po dve epizode serija Sablja i Nobelovac biti prikazane 29. i 30. septembra.

Sve projekcije biće održane u Narodnom pozorištu od 17 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Za ovako grandiozan projekat mislim da je rok previše kratak i da treba biti najmanje 5 godina a i cenu bi trebalo povećati na bar 5M€ po km.

Siky67 čitalac

Tekst: Zaključen ugovor za obnovu auto-puta od Brestovca do Doljevca - oko 6 km za 18 meseci

Pronađite nas na: