Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:32, 25. 8. 2024.

| Kultura

Huseinu Alijeviću uloga Džeja omogućila nagradu za glumca prve večeri Filmskih

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Huseinu Alijeviću uloga Džeja omogućila nagradu za glumca prve večeri Filmskih
Publika ga izabrala; foto: Jelena Mišić

U izboru publike, koja je u subotu bila na Letnjoj pozornici, za glumca prve festivalske večeri 59. Filmskih susreta izabran je Husein Alijević Husa koji glumi pevača Džeja Ramadanovskog u filmu Nedelja.

Prve večeri festivala, nakon svečanog otvaranja i uručenja nagrada za životno delo Svetozaru Cvetkoviću i posthumno Žarku Lauševiću, prikazani su filmovi Za danas toliko i Nedelja.

Publika koja je bila na Letnjoj pozornici glasala je za najboljeg glumca i izabrala onog koji ne dolazi iz te brašne, ali koji je genijalno predstavio deo života preminulog pevača Džeja Ramadanovskog.

Husein Alijević Husa nije bio na konferenciji gde su glumci i reditelj pričali o filmu, ali je reditelj Nemanja Ćeranić rekao da je najveći problem bio ko će glumiti Džeja.

Uveliko smo imali scenario, "kastovali" smo glumce, ali nismo našli ko će igrati Džeja Ramadanovskog. To mi je i bio najveći strah, međutim, pošto je kasting trajao četiri, pet meseci, u jednom trenutku smo od jednog čoveka, koji je naturščik, koji se pojavi u dve scene, a to je Tefa, on igra u sceni kada uđe u lokal i proziva Džambu da će ga ubiti, on se zapravo setio Huse. Bili smo u fazonu da je to jako interesantno. Prošao je kastinge i odmah smo znali da je to to - kaže Ćeranić.

Milica Janevski je igrala tekstopisca Marinu Tucaković, što joj je bio poseban izazov.

Ona je bila vrlo specifična žena u svakom smislu. To je uvek nezahvalna pozicija za glumca, kako da nekoga ko je utkan u svest naroda, odigrati, a ne prekopirati i napraviti karikaturu, nego probati uhvatiti njen duh, a opet da bude moj, a isto i njen. Pokušala sam da nađem što više materijala o njoj, bio je kraći rok za spremanje, pa sam se prepustila svojoj intuiciji i sve je išlo lako - rekla je Milica.

Ćeranić je rekao i da se nada da će deci koja žive sličnu sudbinu kakvu je živeo Džej, film dati nadu da ostvare svoje snove.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Smuk II

    17:20 // 26. 8. 2024.

    Huseine , brate naš... zaslužio si tu nagradu ! Čestitam !
    Neki će me popljuju ... mada sumnjam jer nema ih mnogo pismenih i svi će kažu : Soske zinava !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: