Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:10, 11. 6. 2024.

| Kultura

Kulturno leto u Prokuplju, veliki broj događaja za 20 dana trajanja manifestacije

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
dom kulture
Dom kulture organizuje i ove godine Kulturno leto; Foto: Lj. M.

Veliki broj događaja prilagođenih svim uzrastima na kojima će učešće uzeti sve sekcije koje rade pri Domu kulture, od članova KUD "Abrašević", književnog društva, amaterskog pozorišta, likovnih umetnika, obeležiće ovogodišnje “Kulturno leto” koje se održava od 24. juna do 12. jula u Prokuplju.

U Domu kulture koji je i organizator čitave manifestacije, kažu da je za Prokupčane i sve one koji će boraviti u tom gradu pripremljen program bogatog sadržaja, u kome će učestvovati velik broj izvođača, ali i sami građani.

Ova manifestacija u Prokuplju se organizuje duže od jedne decenije u kontinuitetu. Za dvadesetak dana, koliko traje manifestacija, na pozornici, platoima, u pešačkoj zoni i drugim prostorima u gradu moći će da se gledaju predstave, da se slika, uživa u pisanoj reči, pesmi, igri i pokretnim slikama – rekao je Predrag Slavković, predstavnik Doma kulture "Radivoj Uvalić Bata".

Program Kulturnog leta biće otvoren 24. juna višestruko nagrađivanom predstavom amaterskog pozorišta "Hranisalv Dragutinović" "Arizani" u režiji Srđana Živkovića.

Sledi čuveno slikanje na otvorenom pod nazivom "Korak u boji", gde će mlađi Prokupčani na velikom platnu oslikati svoje ideje, a tokom književnih večeri biće organizovane promocije knjiga domaćih i gostujućih autora.

Za kraj “Kulturnog leta” 12. jula planirano je “Veče smeha”, kada će se odigrati utakmica dva tima, "Debeli iz kulture" i ženskog fudbalskog tima Mašinac iz Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Građanin

    10:56 // 14. 6. 2024.

    Kulturna dešavanja u Prokuplju se odrađuju, otaljavaju ne znam kako to da na zovem. Na papiru kada se pogleda imamo puno "kulturnih dešavanja" ali je sve to organzovano amaterski i to uglavnom u terminu kada većina Prokupčana radi. Izgleda da oni koji stoje iza organizacije gledaju samo da imaju što manje posla. Kultura u Prokuplju ne postoji, samo odrađivanje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: