Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:33, 23. 6. 2024.

| Kultura

Miholjski susreti u Boljaru kod Vlasotinca

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
folklor
Program prilagođen svim uzrastima; Foto: Opština Vlasotince

Deca iz vrtića, tri vlasotinačka folklorna ansambla, duo Anđela i Veljko, Nemanja Stevanović, vatromet, di džej, bili su deo sinoćnjih Miholjskih susreta u Boljaru kod Vlasotinca. Manifestacija je održana u organizaciji Turističke organizacije uz podršku Ministarstva za brigu o selu.

Organizatori kažu da je ovo bila prilika da kulturno-umetnička društva "Crnilović", "Sveta Trojica" i "Bratstvo" prvi put nastupala zajedno na istom koncertu, a mališani iz PU "Milka Dimanić" pobrali su najveće aplauze na početku programa. folklor Miholjski sureti u selu Boljare kod Vlasotinca; Foto: Opština Vlasotince

Program je bio prilagođen za posetioce različitih uzrasta i ukusa. Jasno je odavno da u seoskim sredinama nedostaje društveni život, ali su i lokalna samouprava i država poslednjih nekoliko godina odlučile da tu nešto promene i podstaknu manifestacije kao što su Miholjski susreti sela. Na nama je da nastavimo da negujemo ovakva druženja i da nam sela ožive, koliko god je to moguće – kažu organizatori manifestacije.

Za večeras je planirano rezanje slavskog kolača u 19 sati kod Krsta u Boljaru, jer je Sveta Trojica zavetna slava sela, a biće održana i zdravica o narodnim običajima, čime će se nastaviti slavlje i druženje u duhu tradicije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki

    09:14 // 24. 6. 2024.

    Samo linpostoji litije u boljare onaj slobadanov nepismen on vodi opetinu l
    A presednik je dno dna

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: