Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:04, 4. 9. 2024.

| Kultura

"Mister dolar" pokazao najgore u jednom društvu na "Teatru na raskršću" u Nišu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
mister dolar 1
"Mister dolar" na savremen način; foto: Narodno pozorište Beograd

U modernoj verziji dobro poznato Nušićevo delo Mister dolar izveli su glumci Narodnog pozorišta iz Beograda druge večeri festivala "Teatar na raskršću" u Narodnom pozorištu u Nišu. Ne birajući sredstva grupe i pojedinci koji pokušavaju da se domognu para, moći i časti prikazani su u komadu koji je režirao Miloš Lolić. Večeras je na programu festivala Poetesa Vide Ognjenović.

mister dolar 2 "Mister dolar" na savremen način; foto: Narodno pozorište Beograd Ove godine obeležava se 160 godina od rođenja velikog srpskog književnika Branislava Nušića, a sinoć je na "daskama koje život znače" niškog teatra pokazano kako skorojevići, kojih je bilo, koji su sada i kojih će biti, ne biraju sredstva da se domognu novca, moći i časti.

U beogradskoj predstavi Mister Dolar pokazana je savremena verzija Nušićevog dela - žurka politički i finansijski korumpirane elite.

mister dolar 3 "Mister dolar" na savremen način; foto: Narodno pozorište Beograd Uz tehno ritam, humor i ironiju niška publika je uživala u izvedbi Radovana Vujovića, Aleksandra Srećkovića Kubure i drugih.

Program “Teatra na raskršću” nastavlja se večeras od 20 sati kada će biti izveden komad Poetesa Vide Ognjenović o Milici Stojadinović Srpkinji koji je zajednička produkcija Srpskog narodnog pozorišta i UG "Novi tvrđava teatar".

Na programu je i komad Subota, neđelja i poneđeljak koju izvodi Gradsko satiričko kazalište “Kerempuh“ iz Hrvatske, Crnogorski ansambl odigraće predstavu Ćelava pevačica, a dan kasnije na programu je predstava Elementarne čestice po tekstu Mišela Uelbeka, a koju izvode glumci Narodnog teatra "Ivan Vazov“ iz Bugarske.

Tokom petog festivala biće održan i bogat prateći program, a detalje možete videti ovde.

mister dolar 4 "Mister dolar" na savremen način; foto: Narodno pozorište Beograd

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    10:22 // 4. 9. 2024.

    Juče je bila blago rečeno jedna katastrofa od predstave. Pozorište bez klime, osećaj kao u gasnoj komori, vrućina i preznojavnaje. Sama predstava po mom viđenju, strava i užas. Preglasna tehno muzika, mnogo tranvestita, gola žena, propagiranje lgbt pokreta, jednom rečju sodoma i gomora u svakom smislu. Najgore potrošenih sat vremena u životu, jer ono je negledljivo.

  • vizantinac

    09:32 // 4. 9. 2024.

    Krajnje je vreme da Niš dobije adekvatne objekte za kulturne aktivnosti. Do tada bar klimatizujte pozorište.

    • Mihajlo

      16:04 // 4. 9. 2024.

      Mnige vlasti u zadnjih 30 godina su "rekonstruisale" nase pozoriste, a kruna tog "umeca" je uklanjanje ispravne klime iz 37. godine i instaliranje nove, koja ne radi. Toliko o svim vlastima i zgradi!

  • Nikola

    09:16 // 4. 9. 2024.

    Nisam stručnjak ali mogu da kažem svoje vidjenje ove predstave.
    Adaptacija koje se ne uklapa u delo, tehno muzika od koje se ne čuju glumci, gola žena koja je bespotrebno gola, gluma je loša, verovatno zbog postavke predstave koja im ne dozvoljava da zapravo pokažu glumu. Sve u svemu loše potrošen novac i vreme.

    • Irena

      10:28 // 4. 9. 2024.

      Apsolutno isti utisak, ambijent u koji je stavljena predstava ne doprinosi radnji ni u jednom segmentu.
      Dominantna tehno muzika stavljena u prvi plan, toliko da se glumci ne čuju i još manje razumeju.
      To su samo neke, recimo tehničke stvari koje otežavaju praćenje same radnje.
      Plus nepotrebno napadni kostimi i igranje koje takođe ne prati radnju predstave tako da celokupan utisak daleko od dobrog.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: