Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:46, 15. 5. 2024.

| Kultura

Modna revija učeničkih kreacija Umetničke škole Niš

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
modna revija
foto: Umetnička škola Niš

U četvrtak, 16. maja od 18 sati na amfiteatru na Keju u Nišu biće održana modna revija unikatnih haljina koje su osmislili đaci niške Umetničke škole.

Ove kreacije su od ideje, preko skice do modnog odevnog predmeta realizovali učenici i učenice Umetničke škole Niš.

Korišćenjem tehnika slikanja na materijalu, vezom, našivanjem i punjenjem delova materijala, gradacijom boja linija i oblika, mladi dizajneri žele da predstave kreacije koje šalju poruku. Sloboda, mir, radost života, tolerancija, prijateljstvo, čovečnost i demokratija vrednosti su oko kojih su udružili svoje snage i ideje - poručuju organizatori revije.

Učenici drugog razreda realizovali su kreacije inspirisane, idejama i reformama za koje misle da su kao vrednosti jednako aktuelne i danas. Svoju inspiraciju pronašli su u kritičkom mišljenju - hrabrosti da se sloboda misli i izražava, verskoj toleranciji i demokratizaciji znanja.

Učenici trećeg razreda predstaviće četiri prsluka rađena različitim tehnikama veza i tkanja, sa efektnim predivom, nastalih u okviru nastavnog predmeta tkanje.

Modna revija će na najbolji način prikazati ideje, senzibilitet i kreativnost nove generacije budućih modnih dizajnerki i dizajnera koji su svoju inspiraciju tražili u nasleđu avangardnih umetnika poput Vivijen Vestvud, Žan Pol Gotjea, Džeksona Poloka, Salvadora Dalja - navode organizatori.

Modnu revija učeničkih kreacija organizuje EU info kutak Niš u saradnji sa Umetničkom školom Niš i deo je obeležavanja 9. maja Dana Evrope u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: