Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:59, 14. 9. 2024.

| Kultura

Na ovogodišnjem "ProFiFestu" u Prokuplju najbolji kratki film iz Španije

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
profifest
Dodela nagrada za najbolje kratke filmove; Foto: Ž. J.

Svečanom dodelom nagrada gde je za najbolji film proglašen kratki igrani film iz Španije Leo Sergio Postigo Cruza, završen je 13. prokupački festival kratkog filma “ProFiFest”. Što se tiče ostvarenja iz Srbije, nagrada za najbolji domaći film pripala je Andreju Šepetkovskom za fim Služba.

Tročlani žiri u sastavu Dejan Dabić filmski kritičar, Predrag Slavković iz Doma kulture u Prokuplju i Mohamed Sing, reditelj iz Indije, odlučivali su o nagradama u 5 kategorija, a pored kratkog igranog i domaćeg, nagrade su dodeljene i za najbolji eksperimentalni, dokumentarni i animirani film.

Nagrada za za najbolji kratki animirani film pripala je Aleni Kulkovoj iz Rusije za fim Eisentein and Calavera, dok je film iz Bosne i Hercegovine Mia San Mia nagrađen za najbolji dokumentarni film.

Ove godine dodeljena su i 3 specijalna priznanja, dva za kratki film The Night of the Moment, autora Alireza Rajeiha iz Irana i Canon, autora Mixaela Hudsona iz Švedske. Specijalno priznanje dodeljeno je i za kratki domaći film, a pripalo je Slaviši Drobnjakoviću za film Tuđa bol – rekao je Žikica Jovanović, direktor "ProFiFesta".

Prokupački filmski festival "ProFiFest" realizuje Film klub Prokuplje i Dom kulture i pored takmičarskog dela, tokom trajanja festivala publika je mogla da pogleda i dugometražne filmove, a organizovane su i tribine, radionice i druženje mladih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Hoce li da dođe Severina i zapeva "Gas, gas"

Qgo Čitalac

Tekst: Novo obećanje - kotlarnica Univerziteta u Nišu ove grejne sezone prelazi na gas

Pronađite nas na: