Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:02, 30. 5. 2024.

| Kultura

Opera "Toska" izvodi se kod Beogradske kapije - zatvara se saobraćaj oko Tvrđave

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
IMG_1292
Priprema se prostor za koncert; N. Đ.

Kao deo programa obeležavanja slave Grada Niša, u petak, 31. maja od 21 sat, na platou ispred Beogradske kapije biće izvedena opera Toska Đakoma Pučinija. Od 19:30 do ponoći u ulicama koje okružuju Tvrđavu biće obustavljen saobraćaj, pa će i neke linije gradskog i prigradskog prevoza biti preusmerene.

Opera se izvodi povom gradske slave, kao i povodom 100 godina od smrti kompozitora Đakoma Đučinija. Izvešće je Srpska omladinska filharmonija i solisti iz Italije, Venecuele i Srbije.

IMG_1289 Nova lokacija za kulturne manifestacije; N. Đ.Kako će ovaj muzički događaj biti održan u novom parku kraj niške Tvrđave, biće izmena i u saobraćaju.

Od 19:30 do ponoći biće potpuno obustavljeno kretanje saobraćaja u sledećim ulicama: Kej Mike Paligorića (od ulice Anete Andrejević do Univerzitetskog trga), Heroja sa Paštrika (od kružne raskrsnice Jagodin mala do parkinga Tvrđava), Nišavska ulica (od ulice Kralja Milutina do raskrsnice sa Jadranskom ulicom), Voje Rinčića (od Pantelejske do Nišavske ulice) i Đuke Dinića (od ulice Ljiljane Spasić do Univerzitetskog trga) - navodi se u rešenju gradske Uprave.

Zbog obustave saobraćaja će biti i izmenjene trase sledećih linija javnog prevoza - broj 14, 14A, 15, 16, 17 i 17L. Autobusi na ovim linijama će u smeru ka prigradskoj autobuskoj stanici, nakon ulice Pantelejska ići ulicama Kralja Stefana Prvovenčanog, Vožda Karađorđa, Generala Milojka Lešjanina, Kneginje Ljubice i Bulevarom 12. februar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovan Radulovic

    15:27 // 1. 6. 2024.

    Trebala bi kapija bolje da se vidi. Smatram da je neophodno ukloniti stara stabla koja se nalaze u neposrednoj blizini. Bice lepse, jer bi se videla sa keja i trvrdjava bi u celini sa Stambol kapijom delovala impresino.

  • Dragan

    08:30 // 31. 5. 2024.

    Bitno je da zatvore ulice i naprave haos.

  • A. Hamzic

    19:49 // 30. 5. 2024.

    Ja sam cuo da sutra Udruzenje Roma uredjuje svetiliste "Zajdi Badza". Ova vlast ga je ruinirala i treba ga ponovo okreciti u belo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: