Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:12, 16. 8. 2024.

| Kultura

Počela prodaja karata za "Teatar na raskršću" u Nišu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
teatar na raskršću
Cena kompleta 4.900 dinara; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

Festival drame i pozorišta balkanskog kulturnog prostora Teatar na raskršću biće održan peti put od 2. do 8. septembra, a oni koji žele da gledaju predstave mogu kupiti karte na blagajni niškog Narodnog pozorišta radnim danima od 10 do 20 sati.

Cena kompleta ulaznica za glavni program iznosi 4.900 dinara, dok pojedinačna karta košta 1.200 dinara za parter i 1.000 dinara za balkon. Prodaja pojedinačnih ulaznica počinje 22. avgusta.

Kako su ranije saopštili iz Narodnog pozorišta, u takmičarskom programu učestvuje ukupno šest predstava iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Bugarske.

To su komadi Antigona, Mister dolar, Poetesa, Subota, nedelja i poneđeljak, Ćelava pevačica i Elementarne čestice.

Na zatvaranju, 8. septembra, u čast nagrađenih biće odigrana predstava Koštana, a u planu je i prateći program u hotelu New City, koji podrazumeva tribinu “Pozorišni modeli balkanskog kulturnog prostora” 3. septembra od 12 sati.

U sklopu pratećeg programa posetioci će moći da pogledaju i duo dramu Uspomene Sare Bernar autora Džona Marela, takođe 3. septembra, na Maloj sceni niškog teatra. Adaptaciju i režiju potpisuje Saša Koprivica, a glume Tanja Bošković i Dejan Đonović. Reč je o koprodukciji Hercegnovskog pozorišta i Herceg Festa iz Crne Gore.

Narednog dana taj komad biće izveden i u Pozorištu lutaka, a 5. septembra će u gornjem foajeu Narodnog pozorišta biti održano autorsko veče Radomana Kanjevca pod nazivom “Poezija na raskršću”, gde će pesnik govoriti svoje nove i neobjavljene pesme i promovisati novu knjigu Grešne misli na svetim mestima.

Na Maloj sceni 6. septembra i u Pozorištu lutaka dan kasnije, publika će moći da pogleda i tursku predstavu Kutije autorke Burdžu Gorek. Režiju potpisuju Balim Kar i Semih Degirmenci.

Osim toga, svake večeri od 3. do 7. septembra biće organizovan okrugli sto posle predstava, u gornjem foajeu Narodnog pozorišta.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Auttrikter

    18:40 // 16. 8. 2024.

    Sramota je da delite besplatne karte kvazi sns funkcionerima, koji nece ni doci ili ce, u najboljem slucaju dati nekom uvlakacu! Ni jedni ni drugi, pojma nemaju sta je pozoriste, ne poznaju bon-ton prilikom boravka u pozoristu i ako dodju, dolaze da ih neko vidi. A, pravi ljubitelji teatara, ulaznice placaju, jer nisu vlast, iako prate pozorišni zivot cele, bivse, SFRJ!

    • Mihajlo

      05:38 // 17. 8. 2024.

      Za razliku od uvek.

    • Ljubitelj

      11:02 // 17. 8. 2024.

      Svaka cast na komentaru!
      100% ste u pravu!
      Tuga jedna!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: