Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:14, 31. 7. 2024.

| Kultura

Premijerno na "Nišvilu" - dokumentarni film o životu Šabana Bajramovića

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Šaban Bajramović
"Moje putovanje" film o životu i karijeri Šabana Bajramovića premijerno u Nišu; foto: nisville.com

Dan pre početka zvaničnog programa Nišvil džez festivala, u sredu, 14. avgusta od 20 sati na Letnjoj pozornici u Tvrđavi premijerno će biti emitovan dokumentarni film “Moje putovanje” o čuvenom Nišliji Šabanu Bajramoviću.

Film reditelja Željka Mitrovića prati karijeru i život Šabana Bajramovića od Niša do muzeja u Nju Orleansa, a organizatori Nišvila kažu da je u pitanju jedinstvena ljudska priča o “kralju romske muzike” i svetski priznatom umetniku.

Nakon projekcije filma biće održani koncerti sastava „Sound of South“ i Dade Topića, koji će otpevati neke od kompozicija Šabana Bajramovića na isti način kako je to uradio decembra 2008. u beogradskom Sava Centru, na velikom koncertu „Prijatelji Šabanu“ u organizaciji Ministarstva kulture Republike Srbije i Nišville jazz festivala - kažu iz Nišvila.

Kako su organizatori najavili, ulaz na Letnju pozornicu se neće naplaćivati.

Podsetimo, do sada je objavljeno da će u zvaničnom programu Nišvil džez festivala nastupiti džez trubač Teo Kroker, kao i jedan od najpriznatijih svetskih fank bendova Brooklyn Funk Essentials, kao i čuveni rege sastava sa Jamajke Black Uhuru kome će to biti prvi nastup u Srbiji.

Nastupe je potvrdio i jamajčanska "Jutjub senzacija" poznat po hitu Chicken in the corn, ali i kubanska pijanistkinja, pevačica i kompozirorka Dženi Mekferson, srpska pevačica i kantautorka Konstrakta, argentinska pevačica Karen Souza karakteristična po latin džez i bosa nova stilu i trio gitarista The Great Guitars, kao i njujorški sastav Scatter the atoms that remain.

Niškim džezerima iz sastava EYOT pripala je čast da nastupom poslednje večeri zatvore 30. jubilarni Nišvil džez festival.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: