Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:02, 19. 9. 2024.

| Kultura

Prokuplje domaćin Susreta mladih pesnika Srbije

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
dom kulture
Susrete maldih pesnika organizuje Dom kulture i Književno društvo "Rade Drainac" iz Prokuplja; Foto: Lj. M.

U želji da se promovišu mladi autori širom Srbije i podstakne njihovo književno stvaralaštvo i rad, ali i razmene međusobna iskustva, Književno društvo “Rade Drainac” i Dom kulture u Prokuplju organizuju dvodnevnu manifestaciju “Susreti mladih pesnika Srbije”. Događaj se organizuje 23. i 24. septembra, a pored mladih književnika iz Prokuplja, najavljeno je i učešće njihovih kolega iz različitih krajeva Srbije, od Beograda, Valjeva, Kruševca, Aleksinca do Niša.

Prvi dan 3. po redu manifestacije, koji će početi od 18 sati, obuhvatiće poetske večeri u Domu kulture, gde će mladi pesnici iz različitih gradova imati priliku da predstave svoje radove publici.

Svaki pesnik izvešće nekoliko svojih pesama, a program će biti obogaćen diskusijama o savremenoj poeziji, kreativnim procesima i izazovima sa kojima se mladi autori susreću. Događaj pruža poseban značaj mladima, koji će kroz ove susrete steći nove kontakte i motivaciju za dalji rad - kažu u Domu kulture.

Dodaju da pored samih pesničkih nastupa, događaj će biti prilika za upoznavanje književnih pravaca iz različitih delova zemlje, što doprinosi stvaranju šire slike o mladim pesničkim strujama u Srbiji.

U Domu kulture naglašavaju i da ovaj događaj nije samo prilika za promociju lokalnih talenata, već i prilika za njihovo povezivanje i upoznavanje sa vršnjacima iz ostalih delova zemlje, te da manifestacija doprinosi obogaćivanju kulturne ponude grada i jačanju književne scene u Toplici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da li mu je oduzeta bicikla!?

Duda Čitalac

Tekst: Pijan vozio bicikl kod Aleksinca, pa dobio prekršajnu prijavu

Pronađite nas na: