Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:43, 8. 10. 2024.

| Kultura

Promocija "Tajni rajskih papira" večeras u Nišu

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Branislav Kočić
O složenim odnosima velikih sila, medijskoj propagandi, predukrajinskoj krizi, ali i ceni slobode govora i borbe za pravdu; foto: Instagram prtscr

O složenim odnosima velikih sila, ljudskim pravima, medijskoj propagandi, predukrajinskoj krizi, ali i ceni slobode govora i borbe za pravdu, Nišlije će moći da saznaju na promociji knjige Tajne rajskih papira Branislava Kočića, koja će biti održana večeras od 19 sati u Deli prostoru. Pored autora, o knjizi će govoriti i niški pisac Dejan Stojiljković.

Priča o sjaju i bedi medija, prolaznosti i krhkosti slave i uspeha, ali pre svega o ceni kojom se u današnjem svetu plaćaju sloboda govora i borba za pravdu, navodi novinarka Tamara Skrozza u predgovoru knjige Tajne rajskih papira.

Ona ističe da, iako je priča izmeštena iz Srbije ili bilo koje realne države, može se dogoditi bilo gde, jer donosi geografski univerzalan zaplet, vladavinu države i organizovanog kriminala i politički instruisane medije kao njihove ispostave.

Ipak, bitan je pojedinac, onaj ko svesno ili nesvesno dirne tamo gde ne sme i postaje društveni otpadnik, koji gubi sve, ponekad i sam život. Tu već prepoznajemo sopstvenu realnost i sudbine kolega koji su svoju borbu platili slobodom, životom ili zdravljem. Zato je ovo jedno uzbudljivo štivo, bogato dramskim preokretima, ali istovremeno i pogled na sumornu stvarnost od koje zapravo nema bega, jer ona je u svojoj biti trenutno svuda ista - piše Skrozza.

Pored autora Branislava Kočića, na promociji ovog političkog trilera govoriće i niški pisac Dejan Stojiljković, a organizatori očekuju dinamičnu diskusiju i interakciju, s obzirom na to da je tema aktuelna.


Radnja romana "Tajne rajskih papira"

U alternativnom svetu podeljenom na demokratski Zapad (Luritanija) i totalitarni Istok (Agarta), stanovništvo sa obe strane živi u stalnoj opasnosti od izbijanja novog sukoba.

Iako je Luritanija nakon rata odnela prevagu, ne samo na bojnom polju već i ekonomski, na njenom tlu stvoren je poreski raj koji je postao poznat po pouzdanosti i diskreciji.

Pristigli novac sa svih strana uticao je na povećanje životnog standarda, čak i za pridošlice sa Agarte, koje su uspele da pređu „Berlinski zid” u Tihom okeanu. Međutim, u „raju“ postoje problemi.

Lokalni političari i ne slute da će se Dejvid Mekana nameriti da objavi na hiljade dokumenata koji bi na videlo izneli dugo skrivane prljavštine.

Diskreditujući dokumenti – koji nepogrešivo otkrivaju tokove prljavog novca, kao i povezanost meksičkih narko-kartela i problematičnog sina guvernera Luritanije – postaju zlatni gral svetske politike.

Sprema se velika borba za javno razotkrivanje tzv. Rajskih papira. Tajne službe, ne samo Luritanije već i najvećih svetskih sila, kao i medijska mašinerija "demokratskih" zapadnih medija, pokušaće na sve moguće načine da spinuju čitavu aferu, koja preti da sruši kleptokratski poredak određenih interesnih grupa.

One neće prezati ni od čega da zaštite svoje teško stečene pozicije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Bandere su ustvari vezane tim kablovima da ne padnu!

Peconi Čitalac

Tekst: Optički kablovi i rupe na niškim ulicama - iz Grada Niša ćute ko je odgovoran

Pronađite nas na: