Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 30. 8. 2024.

| Kultura

Publika Filmskih susreta: Sloboda Mićalović glumica šeste večeri, Viktor Savić glumac festivala

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
sesto vece filmskih, foto jelena misic 9
Sloboda Mićalović glumica večeri; foto: Jelena Mišić

Naviše glasova publike, koja je prethodno kišno veče provela na Letnjoj pozornici u Nišu i gledala filmove Jorgovani i Radnička klasa ide u pakao, dobila je Sloboda Mićalović za ulogu Katarine u Jorgovani. Najviše glasova publike tokom šest festivalskih večeri dobio je Viktor Savić, za ulogu Malog u filmu Megdan - između vode i vatre.

Sloboda Mićalović koja se poklonila publici koja je sinoć bila jača od kiše, zahvalila se na čestitkama, a kaže da joj je uloga Katarine dala neko novo iskustvo.

Zaista sam videla što mi kao glumici znači, da je publika prepoznala da prelazim u drugu glumačku fazu. Tandem kao što su reditelj Siniša Cvetić i scenarista David Jakovljević otvorili su mi nešto poptuno novo. Njima sam verovala da znaju gde me vode, a imala sam veliku želju da zakoračim u nešto novo. Naigrala sam se žena sa teškim sudbinama, pa mi je ovaj film dao mogućnost da se poigram sa našom branšom, sa svojim iskustvima - rekla je Sloboda Mićalović.

Viktor Savić Viktor Savić sakupio najviše glasova publike; foto: Jelena MišićGlumac festivala 59. Filmskih susreta, u izboru publike, jeste Viktor Savić koji je treće večeri dobio nagradu za glumca večeri. Savić je i u Savetu festivala, a ove godine je imao film Megdan - između vode i vatre.

Pored Slobode i Viktora, nagrade za glumca večeri dobijali su Husein Alijević Husa, Aleksis Maneti, Radovan Vujović i Paulina Manov.

59. izdanje Filmskih susreta došlo je do kraja, večeras je ceremonija svečanog zatvaranja tokom koje će biti dodeljene zvanične nagrade, među kojima su Gran-pri, "Carica Teodora", "Car Konstantin", povelje za najbolju žensku i najbolju mušku ulogu, nagrade za najbolju epizodnu žensku i mušku ulogu i nagrada za debitantsku ulogu, kao i nezvanične, pa će Tvrđava biti "vraćena" Nišlijama i Nišlijkama.

Nakon ove ceremonije i vatrometa, biće prikazani kratki igrani film Služba Andreja Šepetkovskog i dokumentarni film Izvan vremena – Bilja Krstić rediteljke Branke Bešević Gajić, u produkciji Olivera Paunovića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoki

    19:54 // 30. 8. 2024.

    Viktor Savić?
    Filmski susreti su i zvanično dotakli dno.

  • Zlobnik II

    16:36 // 30. 8. 2024.

    Gde ih vodiste na klopu o našem trošku ili se sotirović i pavlović u'vatiše za džep ... da se ne otroše ?
    Rekoše li nešto za Jadar ... ili rekoše za biftek ?

    • goran

      18:01 // 30. 8. 2024.

      bas si zlobnik kako te nije sramota to sto pises bas ce ljudi da misle i litijumu na fil. susretima smesno kakvav si zlobnik to i pise iznad teksta

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: