Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:20, 28. 8. 2024.

| Kultura

Radovan Vujović glumac četvrte večeri "Filmskih susreta"

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
radovan vujovic
Tumačio ulogu komandanta Zvonimira Vučkovića u filmu Heroji Halijarda; foto: Jelena Mišić

Ostvarenja Ruski konzul i Živi i zdravi očekuju publiku pete večeri 59. Filmskih susreta u Nišu. Za najboljeg glumca četvrte večeri proglašen je Radovan Vujović koji je tumačio ulogu komandanta Zvonimira Vučkovića u filmu Heroji Halijarda.

Iako se zbog privatnih obaveza neće pokloniti niškoj publici na bini Letnje pozornice u Tvrđavi, Radovan Vujović će, kako su organizatori najavili, ući u konkurenciju za najpopularnijeg glumca festivala.

Ovaj glumac se, kako kaže, za ulogu komandanta i “desne ruke” Draže Mihajlovića spremao čitajući njegovu knjigu Sećanja iz rata, ali i razne istorijske spise, koji su mu, ističe, pomogli da njegov lik prenese na film Heroji Halijarda.

Drago mi je ako smo to uspeli i ako tu ima te smirenosti. Iako je bio vojvoda i ratnik koji nije voleo rat i stradanje, uvek je vrednovao ljudski život i bio pesnik među vojnicima u periodu rata i stradanja. Velika je odgovornost, nadam se da je uloga okej i da nisam podbacio kao glumac. Bilo je veliko zadovoljstvo raditi ovaj film, temu i poruku koju film šalje i čini mi se da se to retko viđa - rekao je Vujović.

U izboru publike za glumca prve festivalske večeri izabran je Husein Alijević Husa koji glumi pevača Džeja Ramadanovskog u filmu Nedelja. Francuski glumac Aleksis Maneti koji je za ulogu profesora Žorža Matea u ostvarenju Čuvari formule dobio najviše glasova publike druge večeri Filmskih susreta u Nišu, dok je istu nagradu treće večeri dobio Viktor Savić za glavnu ulogu u filmu Megdan: između vode i vatre.

Pete večeri Filmskiih susreta u Nišu publika će imati priliku da pogleda filmove Ruski konzul i komediju Živi i zdravi, od ukupno 12 filmova koliko su na programu ove godine.

Podsetimo, ovogodišnji Susreti glumaca u Nišu otvoreni su učenjem nagrade "Pavle Vuisić" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti glumcima Svetozaru Cvetkoviću i Žarku Lauševiću, posthumno, ali i tradicionalnim uzvikivanjem "glumci, Tvrđava je naša", koju je ove godine izgovorila glumica Danica Maksimović.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: