Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:45, 3. 9. 2024.

| Kultura

Škola u Donjem Crnatovu dobila savremenu IT opremu i knjige

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
it oprema
Nova IT oprema za odeljenje u Crnatovu; Foto: Dario Konstantinović

Kabinet za informatiku u Osnovnoj školi "Toplički heroji" u Donjem Crnatovu kod Žitorađe od ove školske godine opremljen je najmodernijim računarima i pratećom opremom, čime će se učenicima omogućiti pristup savremenim tehnologijama i alatima neophodnim za razvoj digitalne pismenosti. Pored IT opreme, nadležno Ministarstvo informisanja i telekomunikacije obezbedilo je i donaciju novih knjiga čime će se upotpuniti knjižni fond školske biblioteke.

U školi u Crnatovu naglašavaju da će nova oprema i knjige doprineti unapređenju obrazovanja i poboljša uslove školovanja. knjige Upotpunjen knjižni fond školske biblioteke; Foto: Dario Konstantinović

Zahvalni smo ministarstvu što je odlučilo da pruži konkretnu podršku i ovim činom da doprinos unapređenju uslova školovanja dece u nedovoljno
razvijenim jedinicama lokalne samouprave - kažu u toj školi.

Donaciju IT opreme omogućilo je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija u saradnji sa kompanijom "Yettel", dok su knjige za školsku biblioteku prikupljene u saradnji sa izdavačkom kućom "Laguna" i Narodnom bibliotekom Srbije.

Ministarstvo je obezbedilo i dodatnih 100 knjiga za knjižni fond Narodne biblioteke u Žitorađi.


Škola u Crnatovu počela sa radom 1898. godine

Osnovna škola u Donjem Crnatovu počela je da radi 1898. godine u staroj zgradi pod imenom "Dragomir Stojanović Goce", da bi 1977. bila pripojena Osnovnoj školi "Toplički heroji“ u Žitorađi i od tada postoji pod novim imenom.

Od 1980. godine izgrađen je i otvoren novi objekat u kome školu pohađaju učenici do 8. razreda, a u sastavu te škole su i četvororazredna odeljenja u Badnjevcu, Gornjem Crnatovu, Grudašu i Drenovcu, pa od 5. razreda deca iz ovih sela pohađaju nastavu u Donjem Crnatovu.

Školu pohađa oko 150 učenika i pored nagrada za učenike na raznim republičkim takmičenjima, ta ustanova dobijala je nagrade za uređenje školskog dvorišta i nosilac je plaketa za izvanredne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Steva n

    07:07 // 4. 9. 2024.

    Sad će to neo-radikali da pokradnu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: