Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:15, 14. 8. 2024.

| Kultura

Sport, kultura i zabava tokom manifestacije "Top preobraženje" u Prokuplju

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
centar Prokuplja
Manifestacija se organizuje na nekoliko lokacija u gradu; Foto: Lj. M.

Spoj kulture, sporta, muzike i zabave, osmišljen da privuče sve generacije Prokupčana, a pre svega mlađu populaciju, deo je prve po redu manifestacije "Top preobraženje", koju organizuje Grad Prokuplje od 19. do 22. avgusta. Čitava organizacija je poverena Domu kulture "Radivoj Uvalić – Bata", koji je zadužen za pripremu i osmišljavanje bogatog i raznovrsnog programa.

Koliko će koštati ova manifestacija koju je osmislila prokupačka vlast, za sada još uvek nije poznato, ali u Gradskoj upravi kažu da će sve biti organizovano uz minimalna sredstva.

Jedan od glavnih fokusa manifestacije "Top preobraženje" biće promocija kulturnih vrednosti i institucija koje deluju na teritoriji Prokuplja. Izložbeni štandovi, postavljeni u centru grada, biće posvećeni predstavljanju muzeja, biblioteka, galerija i Turističke organizacije. Posetioci će imati priliku da se bliže upoznaju sa radom tih ustanova, saznaju više o njihovim aktivnostima i uživaju u prezentacijama koje su pripremili - navode u Gradskoj upravi.

Dodaju da je ideja da se kroz manifestaciju pruži prilika svim kulturnim ustanovama da se predstave na jednom mestu, i to na način koji je atraktivan i zanimljiv za posetioce.

Pored bogatog kulturnog programa, "Top preobraženje" biće i prilika za sve ljubitelje sporta da uživaju u nizu aktivnosti koje su pripremljene za ovu manifestaciju. Od takmičenja u tradicionalnim sportovima, preko rekreativnih aktivnosti, do specijalno osmišljenih sportskih izazova za decu, program će biti raznovrstan i prilagođen svim uzrastima - najavljuju organizatori.

Inače, program manifestacije počinje 19. avgusta u 18 sati postavljanjem štandova na glavnom gradskom šetalištu u BID zoni, gde će svoje proizvode predstaviti razni proizvođači i udruženja iz oblasti kulture, a od 19:30 očekuje se nastup folklornih društava KUD "Abrašević", KUD "Jug Bogdan" i KUD "Toplica".

Sutradan, u utorak, 20. avgusta, od 18 sati biće ponovo postavljeni štandovi na glavnom gradskom šetalištu, a od 19 je planirana dečija predstava "Vesela Crvenkapa".

Manifestacija sporta i sportskih klubova u Prokuplju, od odbojke, rukometa, fudbala do košarke, planirana je za sredu, 21. avgusta, od 18:30, kada je osmišljen i program pod nazivom "Igre bez granica".

Poslednjeg dana, u četvrtak 22. avgusta od 18:30 sati u okviru sportskog dela biće prezentovani sportski klubovi u karateu, stonom tenisu, boksu, streljaštvu, gimnastici i šahu, a od 19 sati biće organizovana još jedna dečija predstava "Svet magije".

Program se završava nastupom di-džeja na rukometnom terenu kod bazena i teniskih terena, koji je planiran u 21:30.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: