Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:03, 2. 8. 2024.

| Kultura

"Stereo Banana", "Bad Copy" i Edo Maajka među vodećim izvođačima Nišvil hip-hop bine

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
unnamed
I ove godine bogat program na hip-hop bini Nišvila; foto: Nišville Jazz festival

Festival Nišvil i ove godine imaće hip-hop binu svake večeri od 15. do 18. avgusta do ponoći, kada će do jutarnjih sati uslediti nastupi di-džejeva koji će promovisati fank, soul, disko i sving muziku. Među hedlajnerima biće poznati niški dvojac Stereo Banana, Bad Copy, Edo Maajka i Bvana iz Lagune.

Posle programa na glavnoj bini, najposećenije bine bile su hip-hop i Midnight bina, a očekivanja su da će i ove godine odziv publike biti sličan.

Nakon što je njegov nastup na prošlogodišnjem Nišvilu otkazan usled bolesti, Edo Maajka će biti jedan od izvođača.

Do sada je objavio izdao 5 studijskih albuma i sa pravom nosi titulu najpoznatijeg regionalnog repera i ambasadora balkanskog hip-hopa. To potvrđuju i nagrade koje je do sada primio za svoj rad - kažu iz Nišvila.

Potvrđeno je i da će poznati niški dvojac Stereo Banana nastupiti na hip-hop bini Nišvila, a nedavno su objavili i pesmu i spot posvećenu rodnom Nišu.

Među hedlajnerima biće i Bad Copy, grupa koja je poznata po svojim humorističkim tekstovima i slengu. Takođe, na Nišvil hip-hop bini mesto će naći Bvana iz Lagune, koji će nastupiti sa svojim džez bendom.

Njegov najnovoji sastav Bvana i Džezeri iz Lagune rođen je na festivalu Bluzika Muzika. U ovom novom izdanju Bvana predstalja svoje pesme u novim džez, hip-hop aranžmanima. Bend čine mladi i eminentni muzičari sa srpske džez scene - poručuju organizatori.

Na hip-hop bini nastupiće i niški reper Spekt, čija muzika ima premise džez i fank nota, kažu organizatori i dodaju da njegovi tekstovi govore o opštim društvenim problemima.

Takođe, nastupiće i Drazi Drags koji dolazi iz Skoplja, di-džejevi Goce, Sunrise, Ital Vision, Kida Keva Crew i još jedan domaći bend iz Niša Zero Two, čija muzika je spoj hip-hopa. Metala, daba i brejkbita.

Podsetimo, jubilarni, 30. Nišvil koji će trajati od 9. do 18. avgusta biće više okrenut džez muzici tvrdi direktor festivala Ivan Blagojević i napominje da će publika svake večeri imati tri hedlajnera na glavnoj bini.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Steva n

    20:43 // 4. 8. 2024.

    Obavezno svi pročitajte tekst za pesmu obećana riječ od eda majke.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da li mu je oduzeta bicikla!?

Duda Čitalac

Tekst: Pijan vozio bicikl kod Aleksinca, pa dobio prekršajnu prijavu

Pronađite nas na: