Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:50, 23. 10. 2024.

| Politika

Ana Eraković tuži SPS zbog snimka sa skupa, kaže - "sramna montaža"

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Skupstina Grada Nisa, konstitutivna sednica, foto Jelena Misic 3
Eraković najavljuje sudski rasplet; ilustracija; foto: Jelena Mišić

Dok iz niškog ogranka SPS-a na društvenim mrežama dele snimak sa skupa te partije iz 2014. godine na kome tvrde da je opoziciona odbornica i poslanica Narodnog pokreta Srbije Ana Eraković, ona kaže da je reč o montaži i poručuje da će se time baviti na sudu, kao i da je u politiku ušla tek 2020, sa idejom da SNS i SPS odu u istoriju.

Nakon što je Nezavisno udruženje novinara Srbije upozorilo da je narativ koji predsednik Gradskog odbora SPS-a u Nišu i predsednik gradske Skupštine Igor Novaković koristi na Fejsbuku, gde objavljuje uvrede i lične podatke novinara i aktivista, opozicija ga je pozvala da da ostavku.

Na toj konferenciji među govornicima je bila upravo Ana Eraković iz koalicije “Biramo Niš” i NPS-a, koja je i na prošloj sednici Skupštine od Novakovića tražila da se izuzme od glasanja i rasprave o tački u vezi sa kojom je zainteresovan.

printscreen foto: Facebook / Socijalisti Niša / Printscreen Iz Socijalističke partije Srbije su, nakon toga, objavili saopštenje koje su preneli pojedini niški režimski mediji, a u kojem tvrde da je ona bila na skupu njihove omladine pre deset godina.

Povodom izjave opozicione narodne poslanice i odbornice Ane Eraković da nije posećivala skupove SPS-a i da je reč o zlonamernoj montaži, dostavljamo link ka prilogu sa zvaničnog YouTube kanala televizije Belami, o pomenutom događaju, iz 2014. godine, kada je i objavljen na pomenutoj platformi - navode u saopštenju.

Saopštenje potpisuje sekretar omladine niškog SPS-a Nikola Cvetković, koji tvrdi da se na snimku u jednom od kadrova nalazi Eraković.

Ako je televizija Belami pre deset godina predviđala političku karijeru tadašnje promoterke Ane Eraković, pa su je montirali na snimku kako bi je za deset godina diskreditovali, onda im svaka čast na predviđanju - ističe on.

Dok on prisustvo na skupu SPS-a, iako je i sam član socijalista, vidi kao "diskreditovanje", Eraković kaže da je reč o “sramnoj” montaži i najavljuje da će više o tome reći na sudu.

Do sada nikakve izjave nisam davala i zaista se ne bih bavila ovako očiglednim i sramnim montažama - odgovara ona.

Lidera niških socijalista Igora Novakovića podseća da ističe rok da podnese ostavku, koju je opozicija tražila prošle nedelje. Ako on to ne učini, dodaje Eraković, opozicija će sutra podneti zahtev za održavanje vanredne sednice Skupštine Niša o njegovom razrešenju.

Danas je poslednji dan da Igor Novaković podnese ostavku, pa je bolje time da se bavi - ističe odbornica i poslanica NPS.

Kaže i da je u politiku ušla tek 2020. godine, sa misijom da SNS i SPS odu u istoriju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kolaricu Panicu

    18:23 // 24. 10. 2024.

    Kao da je bitno. Ona je pre 10 godina imala sigurno jedva dvadesetak godina. Mogla je nekom, potpuno bezbrizno da pravi samo drustvo na skupu. Koliko je to mladima u tom dobu nebitno treba svako ko ima malo pameti da razmisli o tome, pogotovo ako ima decu tog uzrasta. Ne kuditi opoziciju po svaku cenu jer im se ne daje dovoljna podrska , a ocekuju se cuda. PROBLEM SU OVI NA VLASTI.

  • Sergio Maltese

    16:34 // 24. 10. 2024.

    I to loše odradjena foto-montaža.
    Vidi se oko glave, da je loše umontirana, jer se jasno vidi "razmazani" deo u odnosu na glavu i okolinu.

    Ovo bi i dete bolje izmontiralo, a da sam na njohovom mestu, t.j. onog ko je odradio posao, bilo bi me sramota da tako loš rad postavim.

  • Dejan Nejic

    14:18 // 24. 10. 2024.

    Strara prica i stara navika.Nema potrebe da se Ana brine zbog snimka,mnogi od nas opozicionara su bili uclanjeni u SRS,SNS,SPS pa i JUL sa zadatkom podrivanja istih iznutra.Sta mislite kako su izgubili izbore 1996 i 2000....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I mi smo propali te neće tender.

Radnik SC Čair Čitalac

Tekst: Nakon propalog tendera, Sportski centar "Čair" ponovo traži izvođača za skejt-park

Pronađite nas na: