Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 13. 5. 2024.

| Politika

Avramovićev pokret "Ne damo Niš" se posle 4 godine spavanja probudio i učestvuje na izborima

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
nedamonis-foto-nedamonis
Nisu politički delovali od prethodnih lokalnih izbora; foto: FB Ne damo Niš

Nakon četvorogodišnje političke hibernacije, pred nove lokalne izbore u Nišu probudio se pokret "Ne damo Niš" koji predvodi Bojan Avramović i predao izborne liste za gradske i opštinske odbornike. Svoj izlazak na izbore nisu najavili, niti obavestili javnost da uopšte prikupljaju potpise, ali su liste predali, a izborne komisije ih prihvatile i proglasile sa rednim brojem 6.

Nekadašnji direktor Regionalne razvojne agencije “Jug” Bojan Avramović i nekadašnji direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović, bez funkcija su ostali nakon afere sa aerodromom, da bi osnovali pokret pred lokalne izbore 2020. godine. Inače, obojica su pre svog pokreta i pre SNS-a, bili dugogodišnji članovi Nove Srbije u Nišu, a na izborima 2012. su bili u koaliciji sa naprednjacima.

Kao pokret su te 2020. godine na izborima na nivou grada osvojili nešto više od 2.000 glasova, odnosno oko 2 % glasova, a nakon toga se nisu oglašavali, niti politički delovali.

Poslednja objava na Fejsbuk profilu pokreta bila je 2021. godine, da bi pre dva dana objavili da su sakupili potpise i da će izaći na izbore. Na pitanje jednog građanina gde su sakupljali potpise i zašto o tome nisu obavestili javnost, iz Pokreta su odgovorili da oni ne koriste društvene mreže za tehničke stvari kao što je skupljanje potpisa, niti im je to potrebno.

Da naši odbornički kandidati nisu dobili podršku svojih prijatelja, rođaka, komšija, porodice, mi se nebi ni kandidovali. Ne pravite famu oko skupljanja potpisa, jer je kontraproduktivno upravo za vas - odgovorili su.

nedamonis2-foto-nedamonis Na listi za gradske odbornike 27 imena; foto: FB Ne damo Niš I zvanični sajt pokreta "Ne damo Niš" i dalje je u 2020. godini - nema novih vesti, niti objava.

Zašto su se "probudili" i šta je njihov program za ove izbore, nema zvaničnog objašnjenja, jer se javnosti nisu obratili. U kratkom obaveštenju da izlaze na izbore, kažu da njihova kampanja tek počinje.

Svakako, predstavnici pokreta su liste predali u subotu, 11. maja, a Gradska izborna komisija je u nedelju proglasila listu broj 6 "Bojan Avramović - Ne damo Niš".


Ko je na listi?

Nosilac liste je Bojan Avramović, inače nekadašnji naprednjak, a iza njega su nekadašnji direktor Aerodroma u Nišu Vladica Đurđanović i bivši načelnik u niškoj policiji Dejan Utvić kome je zapaljen službeni auto 2017.

Četvrta na listi je pedijatrica Anita Đorđević, peta ekonomistkinja Anđelija Dinić, šesti ekonomista Milan Stevanović, sedma učiteljica Jelena Radosavljević, osma laborantkinja Irena Gocić, deveti ekonomista Darko Mijušković, a deseti arhitekta Milan Ćirić.

Na listi je 27 imena, a među njima su i članovi porodice Avramovića, Đurđanovića i Utvića.

Cela lista dostupna je na sajtu RIK-a.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    19:07 // 13. 5. 2024.

    Ej, samo ste nam vi trebali!
    Ce padne li neka mrvka sa stola vlasti! Grabite se za nju, ima mnogo uvlakaca i satelita!

  • Koliko vidim

    16:51 // 13. 5. 2024.

    Agencija BIA zatvara krug.

  • mogli ste da se

    12:03 // 13. 5. 2024.

    slikate i u kupaćim gaćama i da tako predate, ne samo u kratkim pantalonama. To govori o vama i o nacinu kako ste i gde sakupljali potpise kao "ruska"

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Duh srednjeg veka je čitavo leto u Nišu, jezivo smrde ulice na iscedak iz komunalnih kamiona, smrde deponije i neuslovne kante...

profesor čitalac

Tekst: Duh srednjeg veka i doba vitezova donosi u Niš festival

Pronađite nas na: