Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:33, 18. 7. 2024.

| Politika

Bata Vučković ponovo izabran za predsednika niške Opštine Palilula

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
palilula bata 1
Još 4 godine na čelu Palilule; foto: JV / Tamara Radovanović

Dosadašnji predsednik Opštine Palilula Bratislav Bata Vučković ponovo je imenovan za tu funkciju, pa će na čelu te niške opštine biti još četiri godine. Njegov zamenik biće Dušan Pujović, opštinski većnik niškoj javnosti poznat po incidentima na skupovima opozicije. Za Vučkovića je na sednici glasalo 14 odbornika, troje je bilo protiv, a četvoro uzdržano.

Četvoro odbornika opozicije nije se pojavilo na ovoj važnoj sednici Skupštine Opštine Palilula, od čega dvoje iz koalicije “Biramo Palilulu”.

palilula bata 3 Mirna sednica; foto: JV / Tamara RadovanovićNije prisustvovao ni Oliver Paunović iz Grupe građana “Dr Dragan Milić”, a kao ni na prvoj sednici, nije došao ni jedini odbornik liste “Ujedinjeni - Nada za Niš” na Paliluli Novica Tanić. Tako je u odborničkim klupama bio 21 od 25 odbornika.

Sednica je protekla mirno i bez incidenata, ali su svi odbornici liste “Aleksandar Vučić - Palilula sutra” glasali pred predsednikom i zamenikom predsednika Skupštine, a ne tajno i iza paravana.

Njih je 14 i isto toliko glasova bilo je za to da Bratislav Vučković dobije još jedan mandat. Troje odbornika glasalo je protiv toga, dok je četvoro bilo uzdržano.

palilula bata 8 Položili zakletvu; foto: JV / Tamara RadovanovićVučković kaže da će sa vođenjem Palilule “nastaviti tamo gde je stao” i dodaje da Palilula jeste napuštena, da ima mnogo posla i da nije sasvim zadovoljan onim što je urađeno u protekle četiri godine.

Mnogo smo više planirali, ali zato nas očekuje ovaj period od četiri godine, da uradimo ono što smo planirali, a nismo završili. Postoje i drugi planovi i još potreba građana. Potrudiću se da naša opština bude još efikasnija i još bolja. Palilula jeste najsiromašnija opština i šire od grada Niša, a 56% socijalno ugroženih stanovnika živi na Paliluli - navodi Vučković.

palilula bata 7 Vučković najavljuje novu sistematizaciju; foto: JV / Tamara RadovanovićNovi-stari predsednik Opštine ističe da će neki od prioriteta u novom mandatu biti komunalna infrastruktura, formiranje fonda za vantelesnu oplodnju, izgradnja vrtića, podrška mladima, rekonstrukcija sportskih terena, saradnja sa nevladinim sektorom, ali i racionalizacija opštinske administracije.

Uradićemo novu sistematizaciju, da pojedine odseke možda ukinemo, a da neke pojačamo. Mislim da će biti pojačan komunalni nadzor i uvećan broj komunalnih inspektora. Neće biti novih zapošljavanja, već ćemo prerasporedlom zaposlenih organizovati novu sistematizaciju - kaže Vučković.

Inače, on je nekadašnji član G17, URS-a i Pokreta Snaga Srbije Bogoljuba Karića. Rođen je 1960. godine i diplomirani je pravnik.

Radio je u Nišprojektu nakon diplomiranja, a zatim je bio zamenik i pomoćnik direktora JKP Mediana od 2004. do 2013. 2012. je izabran za zamenika predsednika Opštine Palilula i na toj poziciji je bio do septembra 2013.

palilula bata 4 Naprednjaci jednoglasni; foto: JV / Tamara RadovanovićOktobra te godine izabran je za direktora JKP Mediana. U dva mandata je bio odbornik gradske Skupštine u Nišu. 2018. je izabran za gradskog većnika, a 2020. za predsednika Palilule.

2008. godine bio je izabran za predsednika Sportskog saveza Niša. Bio je i član Upravnog odbora Radničkog, kao i član Nadzornog odbora Rukometnog kluba Naisa.


Za zamenika izabrano “SNS dete”

Na Vučkovićev predlog, za zamenika predsednika Opštine Palilula imenovan je dosadašnji opštinski većnik za komunalne delatnosti Dušan Pujović.

palilula bata 6 Dušan Pujović; foto: JV / Tamara RadovanovićOn je rođen 1993. godine. Završio je osnovnu i srednju Tehničku školu u Nišu, a na Akademiji strukovnih studija je stekao zvanje strukovni inženjer zaštite životne sredine. Trenutno je na master studijama na smeru upravljanje otpadom.

Radio je u privatnom sektoru, a od 2018. je zaposlen u JKP Mediana, kao poslovođa u radnoj jedinici za sakupljanje i transport otpada. Od 2019. je koordinator Kancelarije za mlade Palilule.

Niškoj javnosti poznat je po tome što je u društvu sa još nekoliko mladih naprednjaka ometao govore opozicionara na protestima 2019. godine u tom gradu. Tada su iz SNS rekli da je on “SNS dete”.

Na pitanje Južnih vesti koliko su Pujovića baš takve aktivnosti kvalifikovale za novu funkciju, Vučković kaže - nije ni čuo za to.

Njega kvalifikuje njegov 4-godišnji rad. Reč je o fantastičnom momku sa raznim predispozicijama, koji izgara na terenu više od deset sati, a 24 sata je dostupan građanima. Ogradio sam se od nekih stvari. Ne želim da poslove koji su od interesa za građane mešamo sa nekim političkim dešavanjima. Mada, vidim da mnogi odbornici opozicije pokušavaju da ubace i tu političku notu, koju smatram nepotrebnom jer je ovo lokalna priča, gde svi treba da budemo na istoj strani - navodi Vučković.

Članovi Veća Palilule biće Saša Useinović, Vlasta Nedeljković, Sandra Pavlović, Jovica Radić i Predrag Petrović, takođe na Vučkovićev predlog. Svi su sa liste koalicije okupljene oko SNS.


Opozicija: Bata Vučković igra u pogrešnom dresu

palilula bata 5 Aleksandar Živadinović; foto: JV / Tamara RadovanovićIz koalicije “Biramo” na sednici su bili samo Nađa Stošić i Aleksandar Živadinović. Oni kažu da su glasali protiv izbora Vučkovića za predsednika Opštine.

Bata Vučković je moj komšija i poznanik. Živi 100 metara od moje kuće. Znam da je dobar otac i dobar sin, ali on igra u pogrešnom dresu, u dresu SNS, koja je za poslednjih 12 godina upropastila Niš. Većinu obećanja datih Palilulcima nije ispunila, ako krenemo od Delijskog visa do Pasi Poljane. U naselju Milka Protić omogućili su radove preko Štaba za vanredne situacije, bez tendera. Jasno je da je reč o koruptivnim radnjama. SNS je ostajala nema na naše apele da reaguje. Slušala je diktate iz Beograda. Oni su uređivali ko će voditi opštinu, mesne zajednice i savete građana. Zastupamo glasove onih Nišlija koji su 2. juna jasno pokazali da na vlasti više ne žele SNS i SPS - navodi Živadinović.

palilula bata 2 GG "Dr Dragan Milić" bez izjava; foto: JV / Tamara RadovanovićPoručuje da ta odbornička grupa neće ni sada, ni u budućnosti sarađivati sa naprednjacima i njihovim koalicionim partnerima.

Odbornici Milićeve grupe građana nisu želeli da daju izjave medijima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mrki

    12:03 // 20. 7. 2024.

    Najgori

  • Gox

    08:31 // 19. 7. 2024.

    Samo mu facu pogledajte. Sve je jasno.

  • Jole

    06:34 // 19. 7. 2024.

    Gde njega pogledajte Palilula našta liči na kantu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Mogu da ga izdaju vikendom za žurke

Goran Petrović Čitalac

Tekst: Skoro sve tezge na Pantelejskoj pijaci prazne i "hvataju" paučinu i prašinu

Pronađite nas na: