Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:41, 5. 6. 2024.

| Politika

"Biramo Niš": GIK pokušao da prekine uvid u izborni materijal, pravni tim nastavlja da traži nepravilnosti

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
biramo nis, pregledavanje materijala u giku, foto biramo nis
Ne odustaju dok ne pregledaju sav materijal; foto: Biramo Niš

Tokom noći između utorka i srede pravnom timu koalicije "Biramo Niš" bilo je prekinuto pregledavanje izbornog materijala jer su neki članovi GIK-a navodili da je radno vreme prošlo. Nakon sednice GIK-a, 4 sata čekanja i isticanja da neće napustiti prostorije dok ne pregledaju sav materijal, pravnom timu je ponovo dozvoljen uvid, kaže Ana Eraković iz koalicije "Biramo Niš". Deo pravnog tima nastavlja da pregledava zapisnike, a drugi deo podnosi prigovore.

Brojne nepravilnosti pronašao je pravni tim opozicione liste "Biramo Niš" od kako je juče popodne ušao u GIK. Od tada do ponoćui, kako kažu, članovima tima je bio rad više puta ometan.

Tokom pregleda materijala rad je više puta ometan, a članovi Gradske izborne komisije ispred Srpske napredne stranke (SNS) pokušali su da fizički prekinu uvid u izborni materijal, navodeći da je njihovo radno vreme prošlo - kažu u koaliciji.

biramo nis, gik Ne odustaju dok ne pregledaju sav materijal; foto: Biramo Niš Ana Eraković iz koalcije "Biramo Niš" i članica pravnog tima kaže da je GIK zasedao i pokušao da izglasa odluku o radnom vremenu, što predstavlja direktno kršenje Zakona o lokalnim izborima.

Radno vreme izborne komisije nije fiksno i prilagođava se potrebama izbornog procesa. Do 5:30 smo bili u prostorijama GIK-a i jedan deo pravnog tima podnosi prigovore, dok se drugi vraća i nastavlja da pregledava materijale. Još nije gotovo, paralelno ćemo do 20 sati pregledavati materijale i podnositi prigovore - kaže Ana Eraković.

Danas u 10 sati biće održana konferencija predstavnika četiri izborne liste "povodom daljih koraka niške opozicije zbog izbornih nepravilnosti". Na konferenciji će, kako je najavljeno, pričati predstavnici Grupe građana "Dr Dragan Milić", koalicije "Biramo Niš", liste "I ja sam Niš - Kreni-promeni" i liste "Ujedinjeni - Nada za Niš".

Oni su ranije rekli da će braniti izbornu volju Nišlija jer su sigurni u pobedu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • veteran

    10:20 // 6. 6. 2024.

    po komentarima bih zaključio da Sendvičari opozicije rade više od ovih iz SNS...ili im kvalitetniji sendviči

  • Torpedo

    16:26 // 5. 6. 2024.

    @VERA-Nije neka novost, sto prenosis lupetanja sa sns medija. Sto ne trazis, da Vucic ukine zapadne donacije, kredite,da zaustavi ulazak u EU. .. Dal mislis da je Putin lud da daje sve to, coveku koji je prodao Srbe s Kosmeta. Ajde na Sabor, bice sendvica i kisele vode, pa kad dodjes, napisi da je bilo, velicnstveno.
    A, rezultat=0.

  • Zlobnik II

    13:47 // 5. 6. 2024.

    @Vera : Blago tebi ... ne teží ti mozak.
    Kreni da 8.om stigneš na vreme !
    Koja li je to "prava srpska opozicija koja je uz Vučića" ?
    Mnogo je "pametnih" uz tebe , "Vućićeva opozicijo" !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Hoce li da dođe Severina i zapeva "Gas, gas"

Qgo Čitalac

Tekst: Novo obećanje - kotlarnica Univerziteta u Nišu ove grejne sezone prelazi na gas

Pronađite nas na: