Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:50, 17. 9. 2024.

| Politika

Cvetanović ponudio ostavku na mesto gradonačelnika Leskovca, ali SNS-u

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Goran Cvetanović - SNS
Goran Cvetanović ostaje prvi čovek naprednjaka u Leskovcu; foto: M. M.

Nakon inicijative leskovačke opozicije i peticije za koju kažu da 70% građana smatra da Goran Cvetanović ne bi trebalo da ostane gradonačelnik - on je ponudio svoju ostavku, ali Gradskom odboru SNS-a iz ovog grada. Ostavka je odbijena, te će Cvetanović i dalje ostati prvi čovek leskovačkih naprednjaka i ovog grada.

Vanredna sednica leskovačkog GO SNS-a imala je samo jednu tačku dnevnog reda - izjašnjavanje o poverenju i rezultatima Gorana Cvetanovića na mestu gradonačelnika Leskovca i predsednika Odbora.

O odluci da li će gradonačelnik Leskovca i dalje ostati na vodećim mestima u gradu i stranci u ovom gradu odlučivali su odbornici, predsednici mesnih zajednica i ostali članovi Odbora koji imaju pravo glasa - a glasali su protiv - jednoglasno.

Detaljnom diskusijom došlo se do zaključka da su grad Leskovac i sva okolna mesta na teritoriji grada doživela boljitak i preporod u mnogim segmentima. Nakon završene diskusije na glasanje je stavljen predlog o tome da se predsedniku Gradskog odbora Srpske napredne stranke Leskovac i gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću da poverenje i podrška da nastavi sa svojim radom, što su članovi GO podržali jednoglasno a svi okupljeni ispratili gromoglasnim aplauzom - navode iz leskovačkog SNS-a.

Cvetanović je pre sednice rekao da predstavnici opozicije nisu uspeli da sakupe ni 4.000 potpisa protiv njega, što, kako kaže, ne čini 70% nezadovoljnih građana.

Ja sam gradonačelnik svih građana Leskovca, ali moja obaveza je i prema onima koji su trčali, jurili i borili se da moj tim preuzme odgovornost. Smatram da svaka inicijativa treba da bude tačka dnevnog reda, ali ne na sistemu obmane - rekao je Cvetanović.

Akcija leskovačke opozicije "od vrata do vrata" kako bi pitali građane da se izjasne o poverenju u gradonačelnika, Goranu Cvetanoviću smeta, jer kako kaže, na taj način uznemiravaju građane.

Ipak, kada do vrata građana dolaze članovi SNS-a, Cvetanović kaže da nije isto.

Mi zovemo naše članove stranke i one ljude koji su pristali da budu deo naše organizacije, da ih podsetimo na glasanje, a oni idu od vrata do vrata i uznemiravaju ljude, a nije izborni ciklus. Kada je izborni ciklus svi su spremni da imaju žešće stavove i razgovore, a ova inicijativa ne može da me smeni jer nije pravno relavantna. Meni ništa ne smeta, mogu da skupljaju potpise koliko hoće - rekao je gradonačelnik.

Povod za inicijativu, kako su ranije rekli iz opozicije, jesu hapšenja u aferi „atarski putevi“ i javno obećana ostavka od strane gradonačelnika koju nije podneo.

Odziv građana neočekivano dobar i sigurni smo da najmanje 70% građana podržava inicijativu, a nepristojno bi bilo da prenosimo šta građani misle o šampionu korupcije gradonačelniku Cvetanoviću. U istoriji našeg grada nikada nije postojala nestručnija i neprofesionalnija vlast na čelu sa gradonačelnikom čiji se najblizi saradnici hapse a on ne drži javno datu reč, da podnese ostavku, to je sada valjda svima jasno - naveli su iz opozicije.

Nakon javnog obećanja gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića da će se povući iz politike ukoliko je neko od njegovih saradnika umešan u bilo kakve malverzacije i potom hapšenja njegovog pomoćnika Perice Gavrilovića, opozicija iz tog grada započela je kampanju prikupljanja potpisa za smenu gradonačelnika.

Početkom aprila uhapšeno je 7 predsednika mesnih zajednica u Leskovcu i jedno odgovorno lice preduzetničke radnje iz Grdelice zbog sumnje da su oštetili budžet Leskovca za preko 7 miliona dinara.

Tada su predstavnici opozicije tvrdili da je u sve umešan i pomoćnik gradonačelnika Leskovca, kojeg je dva meseca kasnije Više javno tužilaštvo iz Niša optužilo da je zloupotrebio svoj položaj i učestvovao u tim malverzacijama.

Zbog toga što je gradonačelnik Cvetanović negirao da je on direktno ili indirektno preko svojih saradnika učestvovao u bilo kakvim malverzacijama, dva meseca pre hapšenja javno je poručio da će se, ukoliko se to dokaže, povući iz politike, što opozicija i dalje zahteva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Стојан

    09:41 // 18. 9. 2024.

    Циркус колорадо!

  • Alex

    17:44 // 17. 9. 2024.

    Perice, Perice...šta uradi čoveku.

  • :-)

    17:21 // 17. 9. 2024.

    mnogo ste vi to brzo odbili.. polako

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Hoce li da dođe Severina i zapeva "Gas, gas"

Qgo Čitalac

Tekst: Novo obećanje - kotlarnica Univerziteta u Nišu ove grejne sezone prelazi na gas

Pronađite nas na: