Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:08, 3. 7. 2024.

| Politika

Da li je jedan od lidera opozicije u Nišu "preleteo" u SNS - Stanković tvrdi da nema dogovora

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
opozicija
Svi su tu; foto: JV

Opozicija koja se ujedinila nakon izbora u Nišu ostaje pri stavu da je jedinstvena, iako su neke liste saopštile da je “moglo i drugačije”, dok se jedan od lidera Miodrag Stanković retko oglašavao. Zato su drugi predstavnici opozicije na poslednjoj konferenciji za medije upitani da li je Stanković i dalje uz njih ili je sklopio dogovor sa SNS-om, na šta oni rekli da mogu garantovati samo za sebe. Stanković za Južne vesti kaže da nema dogovora, niti pregovora, ali da treba razgovarati sa svima.

opozicija6 "Svako je garant za sebe"; foto: M. Z. Na zajedničkim konferencijama opozicije već neko vreme nema predvodnika koalicije “Ujedinjeni - nada za Niš” Miodraga Stankovića, što budi sumnju da on možda pregovara sa SNS-om ili je već prešao u suprotni tabor. Zašto nije među njima ispred medija - lideri ostalih opozicionih lista ne otkrivaju.

Ovo je jako hipotetički. Bilo bi neprimereno da mi dajemo izjavu gde je Mikica i što čovek nije ovde. To pitajte njega - rekao je Dragan Milić.

Na današnju konferenciju nije došla ni narodna poslanica Slađana Miletić, koja je na prethodnim predstavljala listu “Ujedinjeni - nada za Niš”, dok je u ime koalicije njihova odbornica u Medijani Svetlana Radovanović odgovorila je da je Miodrag Stanković u kontaktu sa njima, ali da što se tiče garancija ona može govoriti u svoje ime i garantovati samo za sebe.

Potpisao je protokol o nesaradnji sa SNS-om i verujemo da se drži toga - dodao je Đorđe Stanković iz “Biramo Niš”.

Svako je garant za sebe - saglasan je bio i Dragan Milić koji je ponovo istakao da su četiri opozicione liste jedinstevene iako je bilo “sitnih podmetačina”. Kaže da on nije dobijao “nepristojne ponude” i poručuje da bi onoga ko ih možda dobije i prihvati, trebalo da bude sramota.

Čovek koji iskoči iz koloseka je prevario svoje birače. Šta god da taj čovek dobije kao nagradu, on mora da živi u ovom gradu. Ne može da izađe u pekaru da kupi burek pa da dobije jogurt u lice. I to sa razlogom. Ja ne pozivam na nasilje, ali kažem - čoveče da li te nije sramota, da li ti je najvažnije samo ti i tvoj fotelja, funkcija, neki benefit? Bilo kakvih dogovora nije bilo, mislim da ih neće biti - navodi Milić.

IMG_0988 "Dogovora sa SNS nema, niti je bilo pregovora"; foto: N. Đukić Da li pregovara ili je možda “pao” dogovor sa SNS-om, Miodrag Stanković je odgovorio novinarima Južnih vesti.

Nikakvih dogovora sa SNS nema, niti je bilo pregovora, ali smatram da treba otvoriti razgovare sa svim političkim akterima na temu daljeg funkcionisanja Grada Niša jer je sa ovakvom političkom situacijom naš grad u blokadi, što najviše šteti našim sugrađanima, njihovim potrebama i rešavanju njihovih problema - izjavio je Stanković.


"Kreni-promeni" ostaje u pravnoj borbi

Iako ističu da su jedinstveni, iz pokreta "Kreni-Promeni" su uoči zajedniče konferencije poslali saopštenje da je pored pravnog puta Niš trebalo braniti i građanskim protestima.

Dragan Milić ističe da su upravo ta različita mišljenja dokaz demokratičnosti ujedinjene opozicije, ali da deluju zajedno jer ih je ujedinila borba protiv “bahate SNS vlasti”.

Dušan Anđelković iz “Kreni promeni” “pravda” saopštenje tog pokreta od jutros.

Mi nikada nismo bežali i rekli ili-ili. Pravni put ili narod na ulicu. Jedan od naših stavova je bio da se na oba načina vrši pritisak na GIK. Na kraju svega dogovor je bio da ćemo odabrati ovakvu opciju i sve vreme smo se pridržavali toga - borićemo se pravnim putem - rekao je Anđelković.

Opozicija je danas najavila da neće izlaziti na proteste i da će nastaviti pravnu borbu. Njihov sledeći korak biće podnošenje prijava protiv predsednice GIK-a Danijele Milićević, v. d. Višeg suda Tomsilava Trajkovića i drugih osoba koje su, kako tvrde, učestvovale u izbornoj krađi i falsifikovanju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rimtutituki

    19:20 // 4. 7. 2024.

    @bot , cepaju botovi protiv Mikice i opozicije , da nameste Mikicu da ga jure po ulice kako je " prodao" djel narod je zaborava i već zaboravili Rusa i njihovu prevaru ... Matematika je jasna stara radikalska dok kradem prstom pokazujem ma drugog ... To je trenutno zadatak botova i svih "funkcionera" direktiva iz BG

  • Mile Kontra

    16:41 // 4. 7. 2024.

    Razlika 1 i u Čačku i u Nišu .Kakva slučajnost.Da li vi jos uvek verujete u izbore???!@

  • Milorad

    15:15 // 4. 7. 2024.

    Obistinjuje se, da je INSTITUCIONALNA borba đavolja rabota, od NEKIH i za NEKE /naivčine/ skovana, zarad zamajavanja. Nažalost.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Uzeće mu prednji točkić?

Vladica Petrović čitalac

Tekst: Prijava protiv Nišlije - vozio električni trotinet sa preko 2 promila alkohola

Pronađite nas na: