Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:13, 30. 5. 2024.

| Politika

Da li vrtići i udžbenici mogu biti besplatni u Nišu - šta kažu kandidati na izborima?

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti

Vrtići i udžbenici za nišku decu mogu i moraju biti besplatni, složili su su svi kandidati za odbornike na predstojećim izborima u Nišu sa nekoliko lista kojima smo postavili to pitanje. Na njega nije odgovorio prvi na listi koalicije oko SNS Dragoslav Pavlović, koji je kada je upitan za izjave, rekao da nema vremena.

Pitanje koje Nišlije često postavljaju je kako to da Beograd, kao i drugi gradovi i opštine u Srbiji, subvencionišu vrtiće i udžbenike deci, a Niš to ne može. Da li i kako to može Niš, jedno je od 6 pitanja koje smo postavili nekim od kandidata na lokalnim izborima.

Ne da mogu, nego moraju da budu. Ne mogu se odvajati niška deca i druga deca i da beogradska deca budu povlašćena. Diskriminacija dece je najveći zločin koji se desio u ovoj zemlji - rekao je Dragan Milić.

Da novca ima za ovo ističe Miodrag Stanković ispred koalicije "Ujedinjeni - Nada za Niš".

Para u budžetu ima, ali to očigledno nije bio prioritet ove vlasti - rekao je Stanković

Kandidat pokreta "Kreni-promeni" Mihajlo Cvetković kaže da je rešenje u referentnim cenama, odnosno da grad usluge i proizvode plaća po realnim cenama, a ne da ih preplaćuje.

Tako ćemo osloboditi sredstva za druge namene, između ostalog i za subvencionisanje vrtića I udžbenika, kao što je to slučaj u nekim gradovima u Srbiji - objašnjava Cvetković.

Branislav Jovanović iz koalicije "Niš, naš grad - Novo lice Srbije" napominje da, kao i u Beogradu, i u Nišu vrtići mogu da budu besplatni.

A svi pričaju o udžebnicima, ali se ne sećam da je neko od opozicije bio u Domu vojske kada je bio Kavčić i govorio o udžbenicima. Mi smo ga podržali - rekao je Jovanović.

Priliku da odgovori na 6 istih pitanja koja su postavljena kandidatima na izborima, dali smo i kandidatu Srpske napredne stranke Dragoslavu Pavloviću. On najpre nije odgovarao na pozive novinara, a kada je upitan da njih odgovori rekao da je "sada nema vremena za to".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vrtići,udžbenici i užina bi morali biti besplatni

    15:29 // 30. 5. 2024.

    a troškove bi morao da pokriva republički budžet, ne lokalna samouprava. Philip Morris i ostala niška preduzeća imaju centralu u BG, pune BG budžet, kao i sva republička preduzeća. Jedino korektno prema svim klincima i roditeljima u Srbiji je da svima, sem Beogradu, iz republičkog budžeta budu plaćeni udžbenici i užina. BG budžet pune republička preduzeća,agencije...svi mi.

  • DedaR

    15:19 // 30. 5. 2024.

    Ne da li bi trebalo, nego MORAJU, a i užina, u protivnom grad će za neku deceniju biti obična palanka, iz godinu u godinu sve nas je manje i manje.

  • Bojkot

    13:15 // 30. 5. 2024.

    Dokle god "opozicione" partije pune redove kadrovima iz SNS,od svih ovih prica i promena nema nista.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: