Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:50, 25. 6. 2024.

| Politika

Dodeljeni mandati odbornicima u Medijani, opozicija sutra saopštava ime predsednika Opštine

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
opstina medijana
Rok za formiranje vlasti je 30 dana; foto: N. Đ.

Opštinska izborna komisija donela je rešenje o dodeli odborničkih mandata u niškoj Gradskoj opštini Medijana, a prema rečima Dragana Milića "pao" je dogovor o tome ko će biti predsednik Opštine, zamenik i predsednik Skupštine, ali će ta imena biti saopštena sutra na konferenciji za medije.

U centralnoj niškoj gradskoj opštini, u kojoj je SNS izgubio većinu, uskoro će vlast formirati opozicione liste. Tri opozicione liste imaju zajedno 16 mandata, a lista oko naprednjaka 11.

Nakon što su mandati zvanično dodeljeni, predstoji zakazivanje konstitutivne sednice i izbor funkcionera.

Prema Zakonu o lokalnim izborima predsednik skupštine iz prethodnog saziva ima rok do 10 sada od dodele mandata da sazove konstitutivnu sednicu, što je 3. jul, a sednica mora da se održi najkasnije 30 dana od objavljivanja rešenja o dodeli mandata, što je do 24. jul.

opozicija 34 Imena saopštavaju sutra; foto: JV / Tamara RadovanovićKo će biti na čelu opštine i dalje je nije zvanično saopšteno, ali Dragan Milić, čija će grupa građana imati 8 odbornika, kaže da su se dogovorili oko imena.

Odlučili smo sve oko imena predsednika, zamenika i ostalih funkcija, ali ćete sve to saznati sutra na pres konferenciji kada ćemo ta imena zvanično i saopštiiti - kaže Milić.

Prema nezvaničnim informacijama, kao kandidati pominjani su ekonomista Mladen Đurić i profesor Pravnog Predrag Cvetković sa liste Grupe građana "Dr Dragan Milić" i programer Miloš Bošković (Narodni pokret Srbije), a najviše pozicioniran na listi najjače koalicione liste (GG Dr Dragan Milić) je Đurić, kome se daju i najveće šanse.

Inače, predstavnici Grupe građana "Dr Dragan Milić", lista "Biramo Niš", Kreni-promeni i "Ujedinjeni - nada za Niš" rekli su ranije da su se dogovorili kako bi vlast u Medijani trebalo da izgleda, kao da će, iako nije učestvovao na opštinskim izborima, pokret "Kreni - promeni" učestvovati u vlasti preko Kancelarije za mlade.


Ko će biti odbornici

Na izborima u Medijani Grupa građana "Dr Dragan Milić" je osvojila 8 mandata, a oni su dodeljeni kardiohirurgu Draganu Miliću, ekonomisti Mladenu Đuriću, advokatici Jeleni Cuckić Dimitrijević, pravniku Marku Stojanoviću, advokatici Mileni Vakić, profesoru Pravnog fakulteta u Nišu Predragu Cvetkoviću, inženjeru mašinstva Draganu Maslakoviću i kliničkog perfuzeru Radovanu Dramićaninu.

U Skupštini Medijane biće i šest odbornika liste "Biramo Niš - biramo Medijanu", a to su programer i nekadašnji narodni poslanik Miloš Bošković (Narodni pokret Srbije), diplomirani pravnik Marko Aleksovski (Demokratska stranka), profesor sporta i fizičke kulture Milan Milenković (NPS), master vaspitač Jelena Popović (NPS), lekar subspecijalista-docent Jelena Jović (DS) i učitelj Dejan Petrović (Zeleno-levi front) koji je pokrenuo onlajn peticiju za uvođenje udžbenika Fondacije “Alek Kavčić”.

Sa liste "Ujedininjeni - nada za Niš" mandate su osvojili predstavnici Novog DSS-a Svetlana Radovanović, diplomirani ekonomista i advokat Milan Petrović koji je mandat osvojio nakon ponovljenih izbora 16. juna.

Prva na listi SNS-a i koalicije okupljene oko ove stranke jeste specijalistkinja ginekologije Dragana Radović Janošević, a iza nje je diplomirani pravnik Igor Jovanić iz SPS-a i nekadašnji direktor Gorice. Treći na listi je Nebojša Kocić (SNS), aktuelni predsednik Opštine koji je 2017. godine iz DS-a prešao u SNS i posle toga izabran za predsednika Medijane.

U Skupštinu Medijane, ako prihvati odborničko mesto, trebalo bi da uđe i diplomirani menadžer Bojan Cvetković (SNS), nekada opštinski većnik koji je poznat po tome što je lažirao zvaničnu biografiju, a 2016. godine se nagodio sa tužilaštvom zbog otužbi za poresku utaju dok je bio direktor Ruda.

Diplomirana filološkinja ruskog jezika i književnosti Mima Živković (SNS) koja nije ispunjavala uslove za rad u Kabinetu predsednika Opštini pa je 2018. dobila otkaz peta je na listi, a sledi diplomirana menadžerka ekonomije Jelena Denić (SNS) koju je početkom 2021. godine crnogorska policija proterala iz Nikšića sa članovima i funkcionerima SNS-a.

Pravnik Saša Ranđelović (SNS) je sedmi na listi, a master inženjer elektrotehnike i računarstva Dušan Mihajlović (SNS), nekada šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini opštine Medijana, je osmi.

U Skupštinu Medijane, ako prihvate mandate, kao odbornici ući će i doktor stomatologije Andrea Mitković (SNS), diplomirani pravnik Nikola Markišić (SNS) i profesor sporta i fizičkog vaspitanja Vladimir Ristić (Jedinstvena Srbija).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tajanstveni Alan

    19:34 // 25. 6. 2024.

    @PETAR sns-- Ono sto si ti radio, ne mora da znaci da ce i ovi ljudi! Toliko o " ljubavi" prema Vucicu i partiji. Samo interes! Definitivno, ti si se zadnji smejao, pa ti poslovica dosla na naplatu!

  • Halonen

    19:32 // 25. 6. 2024.

    Advokat Milan Petrović u opoziciji i još da dobije mandat? Onaj isti koji je bio predsednik UO KC Niš do 2021. godine? Pa braćo, preletanje je već počelo!

  • Petar SNS

    17:50 // 25. 6. 2024.

    Svi vi gospodo ćete u naše redove . Sutra ću se smejati . A već prekosutra očekujem vas na naš prag . Otom potom .

    • Ja, Sofronije

      04:20 // 26. 6. 2024.

      Perice, ne pali se, što kažu NišlEje !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: