Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:27, 26. 8. 2024.

| Politika

Dragoslavu Pavloviću plata skoro kao Dragani Sotirovski - nepromenjena primanja predstavnicima vlasti u Nišu

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Dragoslav Pavlović
Preko 150.000 mesečno; foto: Tamara Radovanović

Uz pokušaj da odluke donesu iza zatvorenih vrata, Odbor za administrativna pitanja odlučio je da koeficijenti kojima se obračunavaju plate gradonačelnika Niša, Skupštine Grada i većnika ostanu isti pa će novi gradski funkcioneri primati sličnu platu kao njihovi prethodnici. Novi gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović mesečno će primati 153.941 dinar, što je malo više od onogo što je poslednja javno dostupna informacija za platu doskorašnje gradonačelnice Dragane Sotirovski.

odbor Niko nije znao tačne iznose; foto: S. V. Iako su najpre naveli da novinari ne mogu prisustvovati sednici zbog iznošenja ličnih podataka, na sednici se nisu čuli ni lični podaci niti tačni iznosi koji će biti isplaćeni novim gradskim funkcionerima parama građana što je novinarku Južnih vesti kao jedinu predstavnicu medija, koja je nakon "pregovora" ušla u salu, interesovalo.

Predsednik Odbora Branislav Stojković naveo je da se ništa neće promeniti.

Svi koeficijenti kojima se obračunavaju plate ostaće isti - za gradonačelnika 9,40, isto je i za predsednika Skušpštine Grada, a za većnike je koeficijent 7,80 - rekao je Stojanović.

Članovi Odbora, koji su činili Branislav Stojković, Miloš Gocić, Danijela Banićević, Ljubiša Milosavljević, Predrag Cvetković, Ivan Jovanović i Milena Kostadinović, usvajali su odluke, a da nisu ni čuli koliki su ti iznosti, a tačne iznose plata nije mogao da izračuna ni predsednik Stojanović.

Sve je po Zakonu, mi samo usvajamo, ali ne bih da govorim o ciframa. Ja u ovom trenutku ne znam cifre, nije me interesovalo - rekao je Branislav Stojanović.

Tek kasnije iz Odbora su dostavili osnovicu po kojoj se izračunavaju plate - 16.379,77 dinara.

Prema tome, plata novog gradonačelnika Niša Dragoslava Pavlovića biće 153.941 dinara. Poslednji podaci koji objavila Agencija za sprečavanje korupcije, od 15. maja, pokazuju da je plata bivše gradonačelnice Dragane Sotirovski bila 142.000 dinara. Tada je i osnovica kojom se obračunavala plata bila manja.

Novi predsednik Skupštine Grada Igor Novaković koji radi kao profesor na više fakulteta, primaće 30% od onoga što mu sleduje - 46.182 dinara. Ista situacija bila je i sa njegovim prethodnikom Bobanom Džunićem, koji je tokom trajanja funkcije predsednika Skupštine bio zaposlen u Elektrodistribuciji i zarađivao je oko 37.000 dinara za vođenje lokalnog parlamenta, prema podacima Agencije za sprečavanje korupcije.

Plate članova Gradskog veća obračunavaće se po koeficijentu 7,80 i njihova plata biće 127.738 dinara. Tu platu imaće Milan Milanov, Svetozar Aleksov i Miloš Đorđević.

Ostali članovi veća Ivan Cvetković, Milica Palus, Mihajlo Zdravković, Mihajlo Ilić, Stevan Veselinović i Ivan Grmuša, prijavili su Odboru da imaju ugovor za stalno pa će zasrađivati 30% od predviđene naknade za većnike - oko 42.579.

Odluke su donošene većinski 5 prema 1, jedino je Ivan Jovanović iz koalicije “Biramo Niš” bio ili protiv donošenja ovih odluka ili uzdržan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nebojša me zamolio da pitam

    10:50 // 27. 8. 2024.

    npr.neko ko je sada postao odbornik i poželi da bude u neki nadzorni ili upravni odbor recimo u Radon ,Ortopediju,Toplana,Tržnica,Medijana,Direkcija za prevoz tj.samo u Javna preduzeća ---koji je pravac,kome se obratiti,ko može da ga predloži
    Tamo primaš oko 100000din (pojaviš se)
    Odbornik primaš 40000 din(razlika)
    Plata redovna gde već radiš 110000
    Supruga 90000din
    Opa,sa,sa 340000 mesečno,mašala

  • Rade

    02:06 // 27. 8. 2024.

    Bedan grad ,bedna plata gradonačelnika. E moj Dragoslave, toliko lopovluka na izborima za 1300 evra.Pa bolje da radiš kao kasir u Lidlu u Sloveniji

  • Karadžić

    22:47 // 26. 8. 2024.

    More da mu nisam u koži.Ova mu ostavila sprženu zemlju,mislim da čovek ne zna gde se nalazi.Priča se i da je budžet u problemu,o upravi da ne pričam.

    • Duda Piroćanka

      08:03 // 27. 8. 2024.

      Nisu ga tu postavili s tojagu,nego čovek oće vlast, a ti ga žališ jadnog će se namuči,kuku njemu.Ako mu ne valja nek se povuče,u EPS mu je veća plata!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: