Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:06, 8. 10. 2020.

| Politika

Dvoje Nišlija čeka mesto u Vladi, odluka sledeće nedelje

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Milovanović i Žarić Kovačević
Hoće li niški naprednjaci biti u Vladi? foto: arhiva JV

Imena dva niška funckionera pominju se u javnosti kao kandidati za ministarska mesta, a hoće li biti u Vladi kažu - odlučiće stranka i mandatarka. Poverenik niških naprednjaka Zvezdan Milovanović navodi da ako ono što zna da radi odgovara premijerki možda bude pozvan u Vladu, dok poslanica Jelena Žarić Kovačević kaže da se čeka Predsedništvo SNS i razgovor o kandidatima.

Kao što se prethodna tri meseca spekulisalo o mandataru za sastav nove Vlade, spekuliše se i dalje ko će biti ministri. Među brojnim imenima koja su pominjana u javnosti su i dva SNS funkcionera iz Niša.

Poverenik niških naprednjaka Zvezdan Milovanović će, kako je ranije objavljeno na televiziji čiji je vlasnik, biti u novoj Vladi. Tada je i sam rekao "da je i on tako čuo", ali ne i od koga i koji resor će dobiti.

I danas, kaže, nema novih informacija.

Ne znam, zaista ne znam. Nisam u toku, radim svoje poslove, imam obaveze nešto u firmi i zaista nisam u toku verujte. Vidite da se pravi Vlada sa programom, pa ako ono što znam da radim odgovara mandatarki onda ću možda biti pozvan, ako ne, ne zavisi to od mene. kaže Milovanović.

Najaktivnija poslanica sa juga Srbije u prošlom mandatu Jelena Žarić Kovačević, na ovim izborima nije bila visoko pozicionirana naprednjakinja. Praktično joj se posrećilo mesto u klupi Narodne skupštine, ali bi mogla da dobije i mesto u novoj-staroj Vladi.

Sagovornici Danasa kažu da bi ona mogla da nasledi Nelu Kuburović u Ministarstvu pravde. Za Južne vesti nije htela da govori o tome pre Predsedništva stranke.

Sledeće nedelje je Predsedništvo na kome će se razgovarati o kandidatima koje će Srpska napredna stranka predložiti za članove Vlade, tako da ja nikakav komentar u ovom trenutku ne mogu da vam dam - objasnila je.

Da li bi prihvatila funkciju ministarke pravde, takođe ne otkriva, jer kaže da ne želi da se nudi.

Možda bi sa moje strane bilo ružno da pričam o tome, prosto ne bih želela da se sada u medijima pojavi moja izjava kako se ja nudim da budem ministar. Naravno da u okviru stranačkih organa da bih bila spremna na svaki razgovor o svakom mestu, ali sada je takva situacija da ne bih želela da na takav način pričam o tome - napominje.

Novina koja se očekuje u novoj Vladi, jer je to Vučić rekao da je to zamolio Brnabićevu, su dva nova ministarstva - Ministarstvo za ljudska prava i ravnopravnost polova i društveni dijalog i Ministarstvo za brigu o porodici, deci i demografiji, a tražio je i da, ako je moguće, polovina članova Vlade budu žene.

Podsetimo, u novom sazivu Narodne skupštine jug Srbije ima 27 poslanika, a Niš 7 predstavnika, a kako je ranije ocenio Milan Babić iz Proaktiva i platforme Moj poslanik - veoma su male šanse da neko sa juga dobije ministarsku fotelju, iako bi većina funkcionera to volela.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gale

    22:59 // 9. 10. 2020.

    Da je Zvekonja izabran za predsednika opštine Gadžin Han, razumeo bih... Ovako, jok...

  • Pčinjanin

    08:04 // 9. 10. 2020.

    Evo za sve vas arguiment da se pljačka. Borko Stefanović , bivši ŽUTAJAC iz DS, koji su mi zbog mnogih zlodela mrski, ipak je obelodanio jednu stvar, a toje : Za Moravski koridor predviđeno je oko 450 miliona dolara za izgradnju da bi sada revizijom ta suma otišla do jedne milijarde dolara! E u tome je poenta ,gde i kome ide razlika od gotovo 600 miliona dolajara!? E to su ta KRADUCKANJA.

    • Ouzo

      07:21 // 10. 10. 2020.

      Kolko ovi iz sns, treba da ukradu, da bi ti ,i oni bili mrski ?
      A, da ti si od onih- svi ne valjaju i kradu, samo je Vucic dobar !
      I, pomeni Djilasa !

  • djole

    22:29 // 8. 10. 2020.

    Pa kada je zavrsio stotine miliona tezak posao za gospodara,nagradice ga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: