Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:51, 30. 7. 2024.

| Politika

Džunić zahvalio Vučiću na prilici da bude predsednik niške Skupštine

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Boban Džunić (1)
foto: Nikola Đukić

Još aktuelni predsednik Skupštine Grada Niša Boban Džunić zahvaljuje se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i stranačkim organima SNS-a na prilici da obavlja ovu funkciju. Nada se da će budući odbornici nastaviti praksu demokatričnosti i transparentnosti, a o novim funkcijama odlučivaće stranka.

Dva meseca nakon lokalnih izbora u Nišu i duge pravne borbe opozicije da “obori” rezultate Gradske izborne komisije, zakazana je konstitutivna sednica Skupštine Grada i to za 12. avgust u 10 sati.

S obzirom na to da će na funkciji predsednika niške Skupštine biti do tog datuma, Džunić je iskoristio priliku da se zahvali predsedniku Republike Srbije i nekadašnjem predsedniku SNS-a Aleksandru Vučiću.

Lično želim da se zahvalim prethodnom predsedniku SNS-a i sadašnjem predsedniku Republike Srbije, gospodinu Aleksandru Vučiću na ukazanom poverenju i stranačkim organima na ukazanom poverenju da obavljam ovu visoku dužnosti funkciju najvišeg organa u gradu, predsednika Skupštine Grada Niša - rekao je Boban Džunić.

Od budućih odbornika očekuje da će nastaviti da se međusobno poštuju, ali i da poštuju dostojanstvo Skupštine.

Nadam se da će odbornici u novom sazivu koristiti iskustvo dosadašnjih odbornika i da će biti konstruktivni i međusobno se poštovati. Skupština Grada Niša je sada moderna i transparentna institucija koju je krasila prava demokratija i demokratski međusobni odnos između odbornika i svih činilaca ove vlasti - rekao je Džunić.

Boban Džunić foto: Nikola Đukić Iako je zakazivanje konstitutivne sednice kasnilo jedan dan, Boban Džunić tvrdi da je zakon ispoštovao, zbog toga što je obaveštenje od GIK-a dobio u petak, 26. jula u 15:45, a sednicu zakazao već u ponedeljak.

Prema Džunićevim rečima i dalje će podržavati politiku Aleksandra Vučića, a o njegovim budućim fukncijama odlučivaće, kaže, organi Srpske napredne stranke.

Niška Gradska izborna komisija je dodelila 30 mandata listi oko SNS-a, 16 mandata pripalo je listi Grupa građana “Dr Dragan Milić”, 10 listi “Biramo Niš”, po dva su dodeljena listama “Kreni-promeni - I ja sam Niš” i “Ujedinjeni - Nada za Niš”, dok je jedan mandat pripao Ruskoj stranci.

To praktično znači da će naprednjaci, zajedno sa Ruskom strankom, imati 31 odbornika od ukupno 61.

Podsetimo, u izbornoj noći pobedu su proglasili i SNS i opozicija, da bi ujutru 3. juna podatke da većinu imaju 4 opozicione liste saopštio i Cesid, kao i neki opozicionari. Potom, u 14 sati GIK je saopštio da ipak lista oko naprednjaka ima 30 mandata, kao i opozicija, a da Ruska stranka ima 1.

Nakon toga kreće pravna borba opozicije da ove rezultate "obori", ali sve njihove prigovore odbili su i GIK i Viši sud.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gabriel

    09:05 // 1. 8. 2024.

    Dajte Predsedniku predlog da sve ove Niške Vladare sa Funkcionerskih mesta prebaci na šaltere u gradskoj upravi i preduzećima NEKA OKUŠA PREDSEDNIK NJIHOVU TZV LOJALNOST I KVALITET STRUKE SA KOJOM RASPOLAŽU zašto je neko pretplaćen na funkciju koju ničim nije zaslužio kakav je doprinos u radu pitajte radnike iz gradskih uprava i preduzeća kako im je bilo ove četri godine ...

  • Sokol

    19:31 // 31. 7. 2024.

    Postavljati ovako čoveka koji za sebe ima razne repove i koji je krivično gonjen je sramota za grad Niš.Tako su postavili i mog direktora Radeta rajkovića studentskog centra Niš.Nepismen čovek je došao tu,na to radno mesto i nije znao ni gde ide ni šta radi.Sebe zove raka car a u Nišu ga zovu raka Tito jer je preko 20 godina dir.SC Niš.Radnici SC Niš su gladni i mobinovani. Spasite nas Rake cara.

  • Za @Đoleta lektora

    19:11 // 31. 7. 2024.

    Greška jeste pravopisna ali suština je bitna

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Na kraj će sa skelu tu da prelazimo.

Miljan Ž. Veselinović čitalac

Tekst: Počela rekonstrukcija rekonstruisanog tvrđavskog mosta u Nišu

Pronađite nas na: