Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 23. 7. 2024.

| Politika

Formiranje opozicione Medijane i dolazak Vučića - (ne)namerno poklapanje događaja

Autor:Ljubica Jocić, Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Aleksandar Vučić i Opština Medijana
Namerno ili ne?; foto: Branka Filipović, GG "Dr Dragan Milić"

Dok se u niškoj Medijani formiralo prvo opoziciono rukovodstvo neke skupštine u Srbiji, predsednik Srbije i doskorašnji predsednik SNS-a Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji polaganja kamena temeljca i otvaranju nove terminalne zgrada na aerodromu "Konstantin Veliki". Novi predsednik Skupštine Medijana Miloš Bošković iz koalicije “Biramo” Vučićev dolazak vidi kao pokušaj da se medijski “poklopi” to što je reč o prvoj opozicionoj opštini u Srbiji, a Vučić tvrdi da nije ni znao da je baš danas bila konstitutivna sednica Medijane gde je njegov SNS u opoziciji.

(Ne)namerno je Niš danas na dve strane imao nacionalne događaje - u centralnoj gradskoj opštini Medijana Skupština je dobila rukovodstvo koje nije deo SNS-a i postala prva opština koju vodi opozicija (ono što je opozicija u najvećem delu Srbije, ne i u Medijani), a u Crvenom Krstu predsednik Srbije prisustvovao je početku gradnje fabrike Ariston koja će dobiti 22,2 miliona evra subvencije od države i otvaranju nove terminalne zgrade aerodroma.

Novi predsednik Skuptšine Miloš Bošković iz koalicije “Biramo” Vučićev dolazak u Niš baš u vreme sednice u Medijani vidi kao pokušaj da se medijski “poklopi” to što je reč o prvoj opozicionoj opštini u Srbiji.

Leto je i nema previše političkih tema. Da nemaju danas otvaranje aerodroma, možda bi neko bio primoran da prenese vest da je Medijana prva slobodna opština u Srbiji. Zato mora da se napravi neki malo jači događaj, da se stave neki temeljci, da se sipa neki šoder, da se počne izgradnja fabrike, što je privatna investicija, ne znam zašto bi se iko tu petljao - navodi Bošković.

Dragan Milić, nosilac liste koja nosi njegovo ime, smatra da predsednikov dolazak u Niš nema veze sa Skupštinom i poručuje da se ne može skrenuti pažnja sa konstitutivne sednice, kako kaže, “oslobođene Medijane”.

Često dobro obavešten, a sada bez informacija - predsednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdi da nije znao da je danas konstitutivna sednica u Medijani, a na pitanje što mu nisu rekli, aktuelna gradonačelnica Dragana Sotirovski rekla je da "nisu stigli".

Ovo smo planirali dva meseca. Nisam imao pojma. Što mi niste rekli? Vi budite tamo pametna i konstruktivna opozicija dok ponovo ne dobijete poverenje naroda. Jedva čekam da vidim te izuzetne rezultate koje će da naprave. Neka mi narod za šest meseci, godinu dana kaže kakvi su fascinantni rezultati koji su postignuti na opštini Medijana. Dobro je da iz faze kritike uđete da nešto napravite za ljude. Da vidim šta ćete, osim da kukate, da vidim šta ćete da uradite. Ok, ja sam kukao kako je nezaposlenih 27% i nema fabrika, nego sam doveo fabrike. Siguran sam u njihove sposobnosti, dovešće investitore i fabrike. Na građanima je da vide i ocene. Čestitam im - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je nakon otvaranje terminalne zgrade otišao iz Niša, a Opština Medijana će uskoro dobiti predsednika i zamenika predsednika jer bi naredna sednica Skupštine trebalo biti 30. jula.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Optimist

    07:23 // 24. 7. 2024.

    a za šest meseci ti više nećeš biti na vlasti, zajedljivi i uplašeni A.(ne )Veliki

  • Ni Rusi ne pomazu...

    06:51 // 24. 7. 2024.

    "ivice,ovo smo dogovorili pre 2 meseca,nije nikakvo maskiranje sednice u Medijani.."kakav cinizam,jos nisu poceli da rade vec im zeli neuspeh...a veliki graditelj puteva i ostalog sa 27 milijarfi budzeta cvili za zajam od tricavih 1,16 milijardi...40%srbije nema kanalizaciju...ceka te vruca jesen,litijum,,virus slobode se promolio u Nisu...rejting pada,mozes da obilazis do mile volje...

  • Luka

    00:29 // 24. 7. 2024.

    A precednik je danas bio u Nisu?
    Nisam znao.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: