Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:41, 21. 7. 2024.

| Politika

GG "Dr Dragan Milić" i koalicija "Biramo Niš" podnose prigovore na rešenje GIK-a

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
skupština budžet 11
Još se čeka na datum konstitutivne sednice; foto: JV / Tamara Radovanović

"Iskoristićemo sva legalna sredstva i podnećemo prigovore na odluku Gradske izborne komisije Niša", rekao je Dragan Milić, nosilac izborne liste koja nosi njegovo ime. Konstitutivna sednica Skupštine bi, prema Zakonu o lokalnoj samoupravi, trebalo da bude održana do 18. avgusta, ali najavljeni prigovori će odložiti sednicu.

Grupa građana "Dr Dragan Milić" i koalicija "Biramo Niš", kako najavljuju, podneće prigovore na rešenje GIK o dodeli mandata odbornicima koje je donela 19. jula.

Naravno, mi idemo, kao što smo rekli, i nekim legalnim putem i iskoristićemo sva legalna sredstva uključujući prigovore na odluku Gradske izborne komisije - rekao je Dragan Milić za TV Nova.

Podnošenje prigovora pomeriće datum konstitutivne sednice Skupštine koja bi trebalo da bude održana do 18. avgusta.

Opozicija će učestvovati na konstitutivnoj sednici gradske skupštine - rekao je Milić.

Ako opozicija bude podnosila žalbe i Višem sudu - konstitutivna sednica Skupštine Niša mogla bi biti početkom septembra.

Prema rešenju GIK-a, 30 mandata dodeljeno je listi oko SNS-a, 16 mandata pripalo je listi Grupa građana “Dr Dragan Milić”, 10 listi “Biramo Niš”, po dva su dodeljena listama “Kreni-promeni - I ja sam Niš” i “Ujedinjeni - Nada za Niš”, dok je jedan mandat pripao Ruskoj stranci.

Podsetimo, u izbornoj noći pobedu su proglasili i SNS i opozicija, da bi ujutru 3. juna podatke da većinu imaju 4 opozicione liste saopštio i Cesid, kao i neki opozicionari. Potom u 14 sati GIK saopštava da ipak lista oko naprednjaka ima 30 mandata, kao i opozicija, a da Ruska stranka ima 1.

Nakon toga kreće pravna borba opozicije da ove rezultate "obori", ali sve njihove prigovore odbili su i GIK i Viši sud, tako da su nedavno objavljeni konačni rezultati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    18:54 // 22. 7. 2024.

    @DRAGAN Sabac - evo, nama Dragana, cutao kao zaliven, dok sns sud u Nisu nije odbio zalbe. Nabio se u misiju rupu od sramote. Reci nam, iz kog grada su tvoji i sefovi sns i satelitski partija oko sns? Mozda su iz Murtenicu? Ne lupaj, bre, bote!

  • Гага

    11:22 // 22. 7. 2024.

    ...е,мој др. Милићу!.Да сте се прикључили"Напредњацима",сада би били"инсајдер",па неби могли да"вршљају" по свом"ћејфу"...да,нпр. доводе Карличићку?

  • Branko

    10:13 // 22. 7. 2024.

    Sad ce da prihvate sigurno... Na srecu dovukli su nas do skoro avgusta, pa su sad protesti nemoguci, a pitanje je i da li bi vise iko protestvovao za njih. Treba da dobiju nagradu na Filmskim, a dobro bi se kotirali i u niskom Gusaru kao veslaci.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: