Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:25, 1. 10. 2024.

| Politika

Imovinska karta novog gradonačelnika Niša: Pavlović suvlasnik 5 nekretnina i vlasnik BMW-a

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Dragoslav Pavlović
U Gradsku kuću ušao kao suvlasnik pet nepokretnosti; foto: Dragoslav Pavlović FB

Dragoslav Pavlović funkciju gradonačelnika Niša preuzeo je kao suvlasnik dva stana, dve vikendice i jednog poslovnog prostora, pokazuju podaci Agencije za sprečavanje korupcije. Pavlović u svom vlasništvu ima jedan automobil - BMW, a plata koju će primati kao gradonačelnik je oko 70.000 dinara manja od one koju je zarađivao u Elektrodistribuciji.

Dragoslav Pavlović Dragoslav Pavlović; foto: Tamara Radovanović Za gradonačelnika Niša Dragoslav Pavlović je izabran 13. avgusta, nepunih mesec dana kasnije dostavio je izveštaj o imovini i prihodima Agenciji za sprečavanje korupcije.

Podaci pokazuju da prvi čovek Niša nema nijednu nekretninu u vlasništvu 1/1, ali je u Gradsku kuću ušao kao suvlasnik pet nepokretnosti.

Pavlović u vlasništvu 1/2 ima poslovni prostor od 66 metara kvadratnih koji je stekao kupovinom. Isti vlasnički udeo ima nad trosobnim stanom od 62 metra kvadratnih, a njega je, kako je naveo, dobio na poklon. Ugovorom o poklonu suvlasnik je i 1/4 dvosobnog stana od 37 metara kvadratnih.

ključ, klučevi, privezak Stanovi, vikendice, poslovni prostor i kola; Ilustracija; foto: Sonja Vidojković Najveća nekreatnina koju gradonačelnik Niša ima u svojoj imovinskoj karti je dvospratna vikendica površine 300 metara kvadratnih, i nju je dobio na poklon, i kod nje ima vlasnički udeo 1/2. Sa još sedam osoba deli vlasništvo nad još jednom dvospratnom vikendicom od 87 metara kvadratnih, koju je, takođe, stekao poklonom.

Dragoslav Pavlović vlasnik je i BMW-a proizvedenog 2014. godine - njega je kupio.

Odlukom Odbora za administrativna pitanja Skupštine grada Niš koeficijent kojim se obračunava plata gradonačelnika Niša nije promenjen, pa se njegova plata ne razlikuje mnogo od one koju je zarađivala njegova prethodnica Dragana Sotirovski. U izveštaju koji je dostavio Agenciji, odbjavljenom 11. septembra, naveo je da kao gradonačelnik mesečno zarađuje 153.969,84 dinara bez poreza i doprinosa.

To je značajno manje od onoga koliko je zarađivao kao direktor sektora za planiranje i investicije u Elektrodistribuciji, gde je radio od 2. jula 2021. godine do 12. avgusta ove godine - 225.640,28 dinara.


Za 7 godina više dobijao nego što je kupovao

320x0_Sveta-Manic-i-Dragoslav-Pavlovic-foto-JV Do 2021. godine bio prvi čovek "Mediane"; foto: JV Dolaskom na mesto v. d. direktora JKP Mediana 19. oktobra 2017. godine, kao javni funkcioner, Dragoslav Pavlović je počeo da dostavlja izveštaje o svojoj imovini i prihodima Agenciji za sprečavanje korupcije.

Tada je bio samo suvlasnik poslovnog prostora koji je kupio i dvospratne kuće od 300 metara kvadratnih koju je dobio na poklon. U vlasništvu je imao BMW iz 2002. godine koji je dobio na poklon i Zastavu 10 2009. godište koju je kupio. Plata koju je tada zarađivao bila je 85.000 dinara.

Naredne godine postao je direktor Mediane i prema podacima Agencije, kupio je četvorosoban stan površine 81 metar kvadratni i postao njegov vlasnik 1/1. U tom periodu, ugovorom o poklonu postao je suvlasnik dvosobnog stana.

U izveštaju iz 2019. godine nema više četvorosobnog stana koji je kupio, ali se pojavljuju stan od 62 metra kvadratnih u vlasništvu 1/2 i kuća površine 357 metara kvadratnih sa vlasničkim udelom 1/8 koje je stekao ugovorima o poklonu.

njiva Na kratko bio i vlasnik zemljišta; Ilustracija; foto: Lj. M. 2020. godine tadašnji direktor Mediane Pavlović prijavio je Agenciji da mu je povećana plata na oko 90.000 dinara i da je poklonom, postao vlasnik 1/8 porodično-stambene zgrade od 87 metara kvadratnih i zemljišta površine 357 metara kvadratnih.

Dragoslav Pavlović je postao odbornik u Gradskoj opštini Medijana 20. avgusta 2020. godine, mesečno je primao odbornički paušal oko 22.000 dinara, uz to mu je i povećana direktorska plata u Mediani na skoro 100.000 dinara. Prema izveštaju iz 2021. godine, nekreatnine i BMW je zadržao u svom vlasništvu, a Zastavu više nije imao.

Na mesto direktora sektora za planiranje i investicije u Elektrodistribuciji došao je jula 2021. godine, tada je Agenciji prijavio da mesečno zarađuje 199.293,36 dinara za posao direktora. Istovremeno, primao je odbornički paušal u Medijani oko 29.000 dinara. Od imovine, vlasništvo nad zemljištem više nije prijavljivao Agenciji, imao je poslovni prostor, vikendice, stanove koje je prijavio i u izveštaju iz 2024. godine po dolasku na mesto gradonačelnika Niša.

BMW iz 2002. godine poslednji put se pojavljuje u izveštaju iz 2022. godine, kasnije ga je Pavlović zamenio novijim modelom, pokazuje poslednji izveštaj Agencije za sprečavanje korupcije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • glavno pitanje je kako ce da se dopuni

    12:45 // 1. 10. 2024.

    ovolika razlika u primanjima i motiv pristanka na to....a sad dajte imovinsku kartu Svarovske, od pre i posle manndata

  • rene

    12:43 // 1. 10. 2024.

    lik ovde mi savetuje da idem na terapiju..ja njemu savetujem da mu lekar POJAČA terapiju

  • dr Jakov Zlatar

    12:06 // 1. 10. 2024.

    Kad mu istekne mandat imaće sve to x 4.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: