Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:48, 8. 6. 2024.

| Politika

Istekao rok GIK-a da odluči o prigovorima opozicije - Milićevi odbijani kao neosnovani

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Oficirski dom
U Oficirskom domu se nalazi niški GIK; foto: Galerija savremene likovne umetnosti

Gradska izborna komisija odbila je do 19 sati 23 od ukupnih 35 prigovora niške opozicije. Četiri prigovora koje je podnela Grupa građana “Dragan Milić” su odbijeni kao neosnovani, dok su po jedan prigovor lista “Kreni-promeni” i “Biramo Niš” odbačeni kao nepotpuni. Odlučeno je i o ostalim prigovorima jer je istekao zakonski rok u kojem je trebalo da GIK odluči, ali još uvek nisu javno objavljeni na sajtu RIK-a.

Nakon što su u toku noći između petka i subote članovi GIK-a odbili 17 prigovora opozicije pod identičnim izgovorom da su “nerazumljivi”, prema podacima koji su objavljeni na sajtu Republičke izborne komisije do 19 sati odbijena su još 4 prigovora Grupe Građana “Dragan Milić” pod obrazloženjem da su neosnovani.

Po jedan prigovor lista “Biramo Niš” i “Kreni-promeni” odbačeni su kao neosnovani, a razlog je što su u prigovoru napisali samo ime liste, a ne i ime podnosioca izborne liste koja podnosi prigovor.

S obzirom na to da je u nedelju, 8. juna u 20 sati istekao zakonski rok od 72 sata u kojem GIK mora da odgovori na prigovore, odlučeno je i o ostalih 12 prigovora, ali oni još uvek nisu dostupni na sajtu RIK-a.

Opozicija će sada imati 72 sata da uloži žalbe Višem sudu u Nišu na rešenja koje je doneo GIK, a kako su rekli iz pravnih timova, žalbe već pišu i biće podnete pre roka koji su dobili.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlasta

    22:22 // 9. 6. 2024.

    Lepo dr. Milic rece da imaju oko 3300 glasa vise od naprednjaka I tzv. Ruske stranke. U cemu je problem. Sve stranke na izborima imaju kopije zapisnika. Uporediti ih...

  • veteran

    10:27 // 9. 6. 2024.

    pola Gika članovi opozicije...prigovori opozicije odbijeni...Šta sada nije jasno..Koferče onodi i dalje

  • veteran

    09:41 // 9. 6. 2024.

    GIK odbio...jel to znači i da su članovi GIKa iz opozicije odbili prigovore...???

    • Radno telo

      12:15 // 9. 6. 2024.

      To znaci da su i clanovi Opozicije u GIKu juce otvarali dzakove,brojali listice i jednoglasno potpisali odluke da je prakticno sve cisto ko suza..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Hoce li da dođe Severina i zapeva "Gas, gas"

Qgo Čitalac

Tekst: Novo obećanje - kotlarnica Univerziteta u Nišu ove grejne sezone prelazi na gas

Pronađite nas na: