Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:55, 21. 10. 2024.

| Politika

Izabran novi većnik niške Medijane, odbornicima ukinute dnevnice

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
medijana sednica
Usvojene nove odluke; foto: Tamara Radovanović

Na sednici Skupštine niške Medijane, jedine opštine u kojoj SNS nije na vlasti, i zvanično su ukinute dnevnice odbornicima i odobrena je novčana pomoć roditeljima prvaka. Izabran je i novi većnik Luka Cvetković iz Grupe građana “Dr Dragan Milić”, umesto Milene Vakić, koja je ranije podnela ostavku.

Četvrtoj sednici Skupštine Medijane prisustvovalo je 25 odbornika - 15 iz Milićeve grupe građana, koalicije “Biramo Niš” i liste “Ujedinjeni - nada za Niš” i 10 iz koalicije okupljene oko SNS-a.

medijana sednica 2 foto: Tamara Radovanović Većinom glasova, izabran je novi većnik umesto Milene Vakić, koja je podnela ostavku kada je napustila Grupu građana “Dr Dragan Milić”. To je advokat Luka Cvetković iz te grupe građana.

Zvanično je usvojena i ranije najavljivana odluka o ukidanju dnevnica, pa će odbornici Medijane primati samo mesečni paušal od 27.000 dinara.

Odbornici su usvojili i rešenje koje podrazumeva da se izdvoji 11 miliona dinara za isplatu po 10.000 dinara roditeljima prvaka u Medijani, a izglasali su i Program solidarnosti, Odluku o zboru građana, kao i rešenja o formiranju komisija za komunalna pitanja i urbanu estetiku, za socijalna pitanja, za razvoj civilnog društva i o formiranju Komisije “Sveta Petka”.


Opozicija (SNS) o uštedi nove vlasti: Kad ne radite ništa, naravno da ćete da uštedite

Usvojen je i rebalans budžeta Medijane za ovu godinu, a predsednik Opštine Mladen Đurić ističe da je ušteda oko 26 miliona dinara.

Trenutno na računu imamo 28.650.000 dinara. Budžet Medijane je 296 miliona. Dakle, trenutno imamo 10% budžeta. Naplatili smo neka stara potraživanja, a na deviznom računu imamo 26.000 evra. To što smo uštedeli iskoristićemo za pomoć prvacima u vidu 10.000 dinara. Povećaćemo i izdvajanja za studente, pa će mesečna stipendija biti 15.000 dinara. Opredeljujemo dodatnih milion dinara za socijalu. Odvojićemo 4 miliona dinara za stambene zajednice. Imali smo sastanke sa direktorima škola. Od desetoro direktora, došlo je samo troje, ali je jedna škola aplicirala sa šest belih tabli. Veće će odobriti to. Jedna škola je tražila i pomoć oko video-nadzora, pa smo opredelili 2 miliona dinara - navodi on.

Doskorašnji predsednik Opštine, sada odbornik opozicione Srpske napredne stranke Nebojša Kocić smatra da je najveći deo uštede nova vlast ostvarila neodržavanjem manifestacija poput Medijaninog kulturnog leta.

Nisu isplaćeni ni paušali odbornicima otkako smo krenuli sa radom. Ne doručkujem, ne ručam, ne večeram i onda kažem da sam danas uštedeo, a onda ću na infuzije kod doktora Milića. Nije ušteda ako se zadužite, ako ne vraćate ljudima ono što ste uzeli. To su pare građana Medijane. Kako ćete dalje da uštedite? Šta ste uradili za tri meseca? Ništa, uštedeli ste. Naravno, kad ne radite ništa, ne možete ni da potrošite novac - poručuje on.

Odbornici su usvojili i odluku o formiranju Komisije koja će analizirati kako je prethodna opštinska vlast trošila novac iz budžeta u periodu od 2020. do 2024. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tajanstveni Alan

    18:22 // 21. 10. 2024.

    @ Milos Nis-- Hoce da ga caste, kao jedinog Predsednika opstine, gde su izgubili izbore i postave ga za direktora Toplane. Pa o tome ceo grad bruji, a on i klika se upinju da nadju pogodne i labilne iz opozicije da preokrenu odnos. Informacija je iz ustiju videnijeg clsna sns. Zivi bili, pa videli.

  • Krki

    17:21 // 21. 10. 2024.

    Kocicu,sedi jedan!
    Dosta si nas jahao

  • MilosNis

    16:53 // 21. 10. 2024.

    @Nebojša Kocić
    Kako si radio tako si i prosao na izborima! I sta sad hoces?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Čemu troškovi puta do Beograda!? Mogli su da prođu sa 3:0!

Đura Sardžama Čitalac

Tekst: Radnički ispraćen iz Beograda "petardom" - Zvezda porazila Nišlije

Pronađite nas na: