Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:05, 12. 7. 2024.

| Politika

Izabrana vlast na Panteleju: Dragan Pavlović novi predsednik Opštine

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
pantelej skupština 12
Izabrano novo rukovodstvo; foto: JV / Tamara Radovanović

Nakon skoro petočasovne rasprave, na konstitutivnoj sednici niške Opštine Pantelej odabrano je novo rukovodstvo. Za predsednika Opštine imenovan je dosadašnji zamenik Dragan Pavlović (SNS), dok će njegov zamenik biti Aleksandar Jocić (SPS). Izabran je i novi-stari predsednik Skupštine Panteleja - Saša Novićević (SNS), a njegov zamenik biće Goran Dinić (JS).

pantelej skupština 8 Nema paravana za glasanje; foto: JV / Tamara RadovanovićLista “Aleksandar Vučić - Pantelej sutra” u toj Opštini ima tesnu većinu - 12 od 23 odbornika. Svih 12 glasalo je za budućeg predsednika i zamenika predsednika Opštine, kao i za predsednika i zamenika predsednika Skupštine Panteleja.

Iz koalicije “Biramo Pantelej” i Grupe građana “Dr Dragan Milić” bili su protiv predloga naprednjaka i njihovih koalicionih partnera, dok je odbornik liste “Ujedinjeni - Nada za Niš” Milan Radulović bio uzdržan kada je reč o izboru za Skupštinu, a zatim je i napustio sednicu, pa nije ni glasao prilikom izbora opštinske vlasti.

pantelej skupština 1 foto: JV / Tamara RadovanovićKonstitutivnu sednicu novog saziva Skupštine Panteleja obeležile su i primedbe opozicije na račun toga što, kako tvrde, nije obezbeđena tajnost glasanja, pošto nije bilo paravana, već su za glasanje postavljeni samo stolica i sto, na koji je bio prislonjen pano.

Na to je ukazivala odbornica koalicije “Biramo Pantelej” Dragana Milutinović, kao članica komisije koja je brojala glasove, dok su joj predstavnici vlasti odgovarali da je njihov izbor da li će glasati javno ili tajno. Većina njih i nije glasala tajno, već pred predsednikom i zamenikom predsednika Skupštine.


Ko čini novo rukovodstvo na Panteleju

pantelej skupština 9 Sekretar, predsednik Skupštine i zamenik predsednika Skupštine; foto: JV / Tamara RadovanovićUmesto dosadašnje predsednice Opštine Nataše Stanković, tu funkciju će obavljati Dragan Pavlović iz Srpske napredne stranke, koji je poslednje četiri godine bio njen zamenik i koji je zaposlen u JKP Naissus.

On je rođen u Mostaru 1987. Završio je Ekonomski fakultet u Nišu i diplomirani je ekonomista, dok je na niškom Mašinskom fakultetu stekao zvanje master inženjera menadžmenta. Član SNS je od 2008.

pantelej skupština 13 Stanković više nije predsednica Opštine; foto: JV / Tamara RadovanovićU ekspozeu je najavio da će mu prioritet biti rešavanje komunalnih problema i imovinskih pitanja.

Jedina ingerencija Opštine Pantelej je komunalna inspekcija i ta komunalna kontrola. Trudom i radom, ipak, može da se uradi dosta toga, iako nema konkretnih ingerencija. Za to su dokaz prethodne četiri godine, gde smo na čelu sa Natašom Stanković uspeli da asfaltiramo 30 novih ulica, urađena su dva kružna toka, urađen je novi vrtić za 150 mališana, a da li je najsrećniji izgled tog vrtića, svako može da donese svoj sud. Kako je naselje izgledalo kada sam ja kupovao stan 2010. i kako sada izgleda, to je skroz drugačije. Biću rigorozan što se tiče kazni za nepropisno parkiranje, ni po babu, ni po stričevima. Nisam zbog toga bio baš omiljen ove četiri godine, ali tako ću nastaviti, takav sam čovek - navodi Pavlović.

pantelej skupština 10 Novi-stari predsednik Skupštine; foto: JV / Tamara RadovanovićOdbornici vlasti su izglasali da zamenik predsednika Opštine bude Aleksandar Jocić iz Socijalističke partije Srbije, iako njegovu biografiju nisu pročitali, kao ni biografije članova Opštinskog veća - Maje Radenković, Lazara Petrovića, Miloša Sekulića, Nemanje Rajkovića i Ljubiše Stojanovića.

Predsednik Skupštine Opštine Pantelej biće i dalje naprednjak Saša Novićević, takođe zaposlen u niškom Vodovodu, kao rukovodilac kancelarije direktora.

pantelej skupština 3 foto: JV / Tamara RadovanovićOn je rođen 1986. godine u Prizrenu i master je menadžmenta. Završio je Poslovni i pravni fakultet u Beogradu.

Za njegovog zamenika imenovan je Goran Dinić iz Jedinstvene Srbije, inače direktor OŠ “Čegar”. Rođen je 1963. u Bojniku. Završio je Fakultet muzičke umetnosti u Skoplju, a od 2014. je doktor ekonomskih nauka, navedeno je u njegovoj biografiji.

pantelej skupština 4 I Vučić na sednici; foto: JV / Tamara RadovanovićOsim toga što je direktor škole, on predaje na Akademiji strukovnih studija u Nišu od 2022. Za sekretara je izabran Dejan Jovanović.


Opozicija glasala protiv

pantelej skupština 2 Opozicija glasala protiv; foto: JV / Tamara RadovanovićIako su iz koalicije “Biramo Pantelej” glasali protiv izbora svih onih koji su na kraju imenovani, Slaviša Dinić kaže da su to “normalni i pametni ljudi”.

Morate da budete uporni, da ne kažem dosadni, da vučete za rukav poslanike, gradske odbornike i gradske većnike i da se žalite, ne treba da vas bude stid. maćete podršku i slobodno se obratite i pitajte svakog od nas šta treba. Sve što bude loše, bruka je svih nas jer smo mi ovde odbornici, kakvi god da smo - poručuje Dinić.

pantelej skupština 7 Milutinović ukazala na to da nije obezbeđena tajnost glasanja; foto: JV / Tamara RadovanovićMića Jevtić iz Grupe građana “Dr Dragan Milić” navodi da se plaši da će i ova opštinska vlast samo slušati naredbe “otuda”, a da inicijativa iz same opštine neće biti.

Sve je zbrzano. Nismo imali predloge, nemamo o čemu da diskutujemo. Vi znate kandidate, vi ćete ih izglasati. Mi nećemo da glasamo za njih, ne zato što mislimo da su to loši i neodgovorni ljudi, već zato što nismo imali prilike da čujemo njihove biografije, da vidimo ko su i šta su uradili do sada. Bićemo konstruktivna opozicija. Samo se plašim da će ova vlast Panteleja biti kontinuitet onoga što se radilo ranije - ističe Jevtić.

pantelej skupština 11 Zamenik predsednika Opštine; foto: JV / Tamara RadovanovićNada se, kaže, da će opozicija ipak dobiti gradsku vlast i poručuje da će im u tom slučaju pomoći kao opštinskoj vlasti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zorica

    21:07 // 14. 7. 2024.

    Da li je IKO ovde rodjen u Nisu????

  • Marsal

    23:21 // 13. 7. 2024.

    Bruka

  • Prof Jovan

    16:42 // 13. 7. 2024.

    Mi stari Pantelejci treba da se stidimo, gde je nas Bata Vasiljevic, svi ga zaboravismo sramota.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: