Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:06, 12. 7. 2024.

| Politika

Kardiolog Tomislav Kostić opet na čelu Skupštine u Niškoj Banji

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
skupština, niška banja
Konstituisana Skupština; foto: V. T.

Većinom glasova odbornika za predsednika Skupštine opštine Niška Banja izabran je kardiolog Tomislav Kostić, prvi na listi Srpske napredne stranke u toj Opštini. Njemu je ovo drugi mandat na čelu lokalnog parlamenta Niške Banje.

tomislav kostić Drugi mandat; foto: UKC Niš U skupštinske klupe u Niškoj Banji danas su sela 19 odbornika i nakon verifikacije njihovih mandata i polaganja zakletve, izabrana je zakonodavna vlast. Odbornici su većinom glasova odlučili da opštinsku Skupštinu i u naredne četiri godine vodi Tomislav Kostić.

Kostić je na listi okupljenoj oko SNS-a za opštinske izbore u Niškoj Banji bio prvi, a inače je kardiolog i rukovodilac Klinike za kardiologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu. On je i 2020. godine izabran za predsednika Skupštine i ovo će mu biti drugi mandat.

Za njegovog zamenika izglasan je Zoran Jovanović, takođe sa SNS liste, a za sekretara Skupštine postavljena je Gordana Colić.

U Niškoj Banji je lista okupljena oko SNS-a osvojila najviše mandata i od 19 odbornika ima 12. Grupa građana “Dragan Milić” ima 4 odbornika, a po jednog liste “Ujedinjeni - Nada za Niš”, “Biramo samostalnu i jaku opštinu” i “Niš, naš grad - Branislav Bane Jovanović - Novo lice Srbije - Miloš Parandilović”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Banjac

    20:47 // 15. 7. 2024.

    Da li neko zna da radni sastanci u Banjskoj opštini održavaju u kafani?Pod hitno raspisati referendum za ukidanje opština u Nišu!

  • Rajko

    11:06 // 13. 7. 2024.

    Šta će da trpi?Politika ili Kardiologija?Šta će ti to Tomice?

  • Rio Tinto, mars iz Srbije

    19:34 // 12. 7. 2024.

    Humoristicki program!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: