Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 22. 6. 2024.

| Politika

Ko će sesti u odborničke klupe Opštine Medijana

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
opozicija
Ko će na čelo Medijane?; foto: S. V.

Da li će neko od nosilaca tri opozicione liste, koje su u Opštini Medijana osvojile ukupno 16 mandata, preuzeti funkciju predsednika centralne opštine u Nišu ili će neko "iz senke" izbiti na prvo mesto, biće zvanično poznato sledeće nedelje za kada je opozicija najavila predstavljanje predsednika Opštine i Skupštine. Nosilac liste koja je osvojila 8 mandata doktor Dragan Milić ranije je rekao da neće biti gradonačelnik, a nije pominjao da li bi bio na čelu Medijane, dok su, prema nezvaničnim informacijama, kandidati ekonomista Mladen Đurić, profesor Pravnog Predrag Cvetković i programer Miloš Bošković.

Predstavnici Grupe građana "Dr Dragan Milić", lista "Biramo Niš", Kreni-promeni i "Ujedinjeni - nada za Niš" rekli su da su se dogovorili kako bi vlast u Medijani trebalo da izgleda, kao da će, iako nije učestvovao na opštinskim izborima, pokret "Kreni - promeni" učestvovati u vlasti preko Kancelarije za mlade.

Nisu otkrili ko će biti predsednik Opštine ili Skupštine, a prema nezvaničnim informacijama, za te pozicije apliciraju ekonomista Mladen Đurić i profesor Pravnog Predrag Cvetković sa liste Grupe građana "Dr Dragan Milić" i programer Miloš Bošković (Narodni pokret Srbije).

Opozicija je u Medijani dobila 16 mandata, u odnosu 11 mandata koliko je pripalo i dalje vladajućem SNS-u.

Dragan Milić i Mihajlo Cvetković Dragan Milić i Mihajlo Cvetković iz "Kreni-promeni"; foto: Ljubica Jocić Na izborima u Medijani Grupa građana "Dr Dragan Milić" je osvojila 11.000 glasova (27,77%) i 8 mandata, a ako ih prihvate, u Skupštini Medijane sedeće kardiohirurg Dragan Milić, nosilac liste, zatim ekonomista Mladen Đurić, advokatica Jelena Cuckić Dimitrijević, master pravnik Marko Stojanović, advokatica Milena Vakić, zatim profesor Pravnog fakulteta u Nišu Predrag Cvetković, diplomirani inženjer mašinstva Dragan Maslaković i klinički perfuzer Radovan Dramićanin.

Miloš Bošković Prvi na listi "Biramo Niš"; foto: printskrin JV U Skupštini Medijane biće i šest odbornika liste "Biramo Niš - biramo Medijanu" koji su osvojili 8.317 glasova (20,99%), a to bi trebalo da budu programer Miloš Bošković (Narodni pokret Srbije), nekadašnji narodni poslanik, diplomirani pravnik Marko Aleksovski (Demokratska stranka), profesor sporta i fizičke kulture Milan Milenković (NPS), master vaspitač Jelena Popović (NPS), lekar subspecijalista-docent Jelena Jović (DS) i učitelj Dejan Petrović (Zeleno-levi front) koji je pokrenuo onlajn peticiju za uvođenje udžbenika Fondacije “Alek Kavčić”.

Sa liste "Ujedininjeni - nada za Niš" mandate su osvojili predstavnici Novog DSS-a Svetlana Radovanović, diplomirani ekonomista i advokat Milan Petrović koji je mandat osvojio nakon ponovljenih izbora 16. juna. Oni su osvojili 2.754 glasa (6,95%).

SNS i još sedam koalicionih partnera osvojili su 15.220 glasova (38,42% od broja birača koji su izašli) što je bilo dovoljno za 11 mandata.

Miloš Bošković Prvi na listi "Biramo Niš"; foto: printskrin JV Prva na listi SNS-a i koalicije okupljene oko ove stranke jeste specijalistkinja ginekologije Dragana Radović Janošević, a iza nje je diplomirani pravnik Igor Jovanić iz SPS-a, nekadašnji direktor Gorice u vreme kada su radnici su više puta štrajkovali jer nisu primali plate, a direktori sebi povećavali plate.

Treći na listi je Nebojša Kocić (SNS), aktuelni predsednik Opštine koji je 2017. godine iz DS-a prešao u SNS i posle toga izabran za predsednika Medijane. U Skupštinu Medijane, ako prihvati odborničko mesto, trebalo bi da uđe i diplomirani menadžer Bojan Cvetković (SNS), nekada opštinski većnik koji je poznat po tome što je lažirao zvaničnu biografiju, a 2016. godine se nagodio sa tužilaštvom zbog otužbi za poresku utaju dok je bio direktor Ruda.

Diplomirana filološkinja ruskog jezika i književnosti Mima Živković (SNS) koja nije ispunjavala uslove za rad u Kabinetu predsednika Opštini pa je 2018. dobila otkaz peta je na listi, a sledi diplomirana menadžerka ekonomije Jelena Denić (SNS) koju je početkom 2021. godine crnogorska policija proterala iz Nikšića sa članovima i funkcionerima SNS-a.

Pravnik Saša Ranđelović (SNS) je sedmi na listi, a master inženjer elektrotehnike i računarstva Dušan Mihajlović (SNS), nekada šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini opštine Medijana, je osmi.

U Skupštinu Medijane, ako prihvate mandate, kao odbornici ući će i doktor stomatologije Andrea Mitković (SNS), diplomirani pravnik Nikola Markišić (SNS) i profesor sporta i fizičkog vaspitanja Vladimir Ristić (Jedinstvena Srbija).

"Niš, naš grad" osvojio je 747 glasova (1,89%), Ruska stranka 687 glasova (1,73%), a Bojan Avramović "Ne damo Niš" 333 glasa (0,84%) i ove tri liste nisu osvojile mandate.

OIK je izdao ukupan izvšetaj nakon održanih izbora, a kada bude doneo i rešenje uslediće rok od 30 dana za konstituisanje Skupštine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Martin

    09:45 // 24. 6. 2024.

    Haha cutalli 12 godina dok su ovi sve upropastili sto moze i sad kad dosla opozicija ocekuju sutra da bude sve sredjeno, evo sad ce, samo da donesu sesir iz kog se vadi zec

    • rene

      10:31 // 24. 6. 2024.

      propast je počela 2000 gd...treba se setiti...ili se namerno zaboravlja

  • Mile Petrovic

    23:36 // 23. 6. 2024.

    Pa danas Dr.Milic u Sabornoj crkvi kleknuo sa ministarkom Jelenom.Žarić i sa Daletom budućim gradonacelnikom.
    Znači predstavnik gradjana shvatio da ovs opozicija koja počela da ga svojstava kao svoga može mačku o rep da okači ovu galamu što napravi a osvojili 16% samo.

  • Slavko

    20:26 // 23. 6. 2024.

    Meni je neverovatno da u 21 veku čitam o podeli na ne neke kobajagi građane i neke seljake, a naročito je užasno kada se čuje podela na Prokuplje, Leskovac ,Aleksinac, Kuršumliju itd.
    Šta bi ste ko da vodi ovaj grad ? Zašto se ponosite znamenitim ličnostima ovog grada pa i oni vam nisu Nišlije. Sramota je da neko uopšte i razmišlja na ovakav način a ne da ostavlja komentare.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da li sada Oko sokolovo sme da prolazi kroz Medijanu ili ne?

Milan Čitalac

Tekst: Milić najavljuje "žestoku" racionalizaciju kadrova i bifea u Medijani

Pronađite nas na: