Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:35, 15. 5. 2024.

| Politika

Ko je na listi Baneta Jovanovića - najviše penzionera i preduzetnika

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Branislav Jovanović
Nosilac liste; foto: JV / Sonja Vidojković

Listu pod brojem 11 predvodi Branislav Jovanović čije ime stoji u nazivu liste, a odmah iza njega je Emilija Marjanović, na listi od 59 kandidata ima pravnika, ekonomista, preduzetnika, programera, književnika, ali najviše penzionera. Lista je imala 61 kandidata, ali dvoje nisu ispunjavali uslove i Republička izborna komisija ih je izbacila.

Bane Jovanović, Miloš Parandilović Udružili se u februaru; foto: JV / Tamara Radovanović Lista koju predvodi Branislav Jovanović na glasačkom listiću biće na rednom broju 11, a pun naziv liste je “Niš naš grad – Branislav Bane Jovanović – Novo lice Srbije – Miloš Parandilović”.

Prvi na listi Branislav Jovanović, po zanimanju diplomirani pravnik, početkom godine odlučio je da se za predstojeće izbore udruži sa Milošem Parandilovićem koji predvodi Novo lice Srbije i napusti koaliciju “Niš, moj grad” čiji je odbornik bio u Skupštini Grada Niša prethodne četiri godine.

U politiku je ušao 1996. godine i tokom svoje političke karijere menjao je i formirao stranke. Bio je i narodni poslanik G17, član Saveta Univerziteta u Nišu, kandidat za gradonačelnika Niša i direktor Direkcije za izgradnju Grada.

Njegovi biografiju možete pročitati u rubrici “Ko je ko”.

emilija i bane Prvi na listi; foto: Arhiva JV Odmah iza njega na listi, pod rednim brojem dva, je diplomirana novinarka Emilija Marjanović, takođe odbornica koalicije “Niš, moj grad” u Skupštini Grada u prethodnom mandatu. Pratila je Jovanovića, pa je tako sa njim prelazila od URS-a, preko koalicije “Niš, moj grad” do sadašnje koalicije sa Novim licem Srbije.

Treći na listi je penzioner Branko Vukadinović, četvrta je književnica Marija Jotić, predsednica Ogranka u Nišu Saveza književnika u otadžbini i rasejanju, peti diplomirani pravnik Aleksandar Ilić, šesti mašinski tehničar Stamen Zlatanović, a onda slede dva prazna mesta jer kandidati nisu ispunili neke uslove pa su izbačeni sa liste.

Inženjer tekstila Tanja Stanojević i strukovni inženjer elektrotehnike i računarstva Nikola Milenković su ušli u prvih deset kandidata za odbornike.

Na listi ima još penzionera, ali i preduzetnika, programera, lekara, ekonomista, carinika, fudbalskog i košarkaškog trenera.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Lista “Niš naš grad – Branislav Bane Jovanović – Novo lice Srbije – Miloš Parandilović” (preuzmi) - 2,653.15 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Građanin Niša

    10:51 // 18. 5. 2024.

    Iz redakcije nemojte da cenzurišete. Sve što se navodi ovde su činjenice i to znaju svi građani Niša

  • Građanin Niša

    10:27 // 18. 5. 2024.

    Među svim "poletarcima" koji bi da vode grad Niš, Bane Jovanović ipak ima najviše iskustva. Gradio je grad Niš i sarađivao sa građanima, svako je mogao da mu se obrati. Bane je ipak institucija

  • Mikica

    15:03 // 16. 5. 2024.

    Da,u pravu si,ona služi da samo snima Baneta kako priča I naravno,prima odborničku platu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Mogu da ga izdaju vikendom za žurke

Goran Petrović Čitalac

Tekst: Skoro sve tezge na Pantelejskoj pijaci prazne i "hvataju" paučinu i prašinu

Pronađite nas na: